Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αύριο η κηδεία του Νίκου Καμπέρου

Αύριο η κηδεία του Νίκου Καμπέρου

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Ζαρουχλεΐκων

Κηδεύεται αύριο ο Νικόλαος Σωτηρίου Καμπέρος,  γνωστός και επιτυχημένος επιχειρηματίας με έντονο αποτύπωμα στην πατραϊκή κοινωνία, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 87 ετών.

Υπήρξε  δυναμικός και χαρισματικός άνθρωπος, ο οποίος κατάφερε να πετύχει στη ζωή του, χωρίς να έχει κανένα στήριγμα παρά μόνον την εργατικότητά του, σε μια εποχή που οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες.

Γεννήθηκε στην Κάτω Αχαΐα το 1933 από αγρότες γονείς και ήταν το πρώτο παιδί της πολυμελούς οικογένειας του Σωτηρίουκαι της Μαρίας Καμπέρου. Σε ηλικία επτά ετών πήρε τη ζωή του στα χέρια του, δουλεύοντας ως «καροτσέρης» με τον θείο του Κώστα Διαγουρτά μεταφέροντας επιβάτες για διάφορες δουλειές στην Πάτρα (σύμφωνα με όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο Σπύρος Σωτ. Τραχάνης).

Δούλεψε σκληρά και κατόρθωσε να γίνει ένας αξιόλογος επιχειρηματίας, ίδρυσε εργοστάσιο παραγωγής τσιμεντολίθων και στη συνέχεια αποφάσισε να μεταπηδήσει στη θάλασσα και να γίνει πλοιοκτήτης, με το ένα πλοίο να ακολουθεί το δεύτερο. Διατηρούσε δύο φέρυ μποατ στην πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου και κατάφερε με τη σκληρή δουλειά να επιτύχει επαγγελματικά αλλά και κοινωνικά.

Το 1954 παντρεύτηκε την σύζυγό του Μαύρα Λυκουρέση, καταγόμενη από τη Ζάκυνθο, η οποία στάθηκε στήριγμα σ’ όλη του τη ζωή, στην οικογένεια αλλά και στις επιχειρήσεις τους.

Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τον Γιάννη, ο οποίος συνέχισε την εταιρεία του πατέρα του και η Μαίρη, σύζυγο του πρώην αντιδημάρχου Πατρέων Γιώργου Λάζαρη.

Ο εκλιπών ευτύχησε να δει τα παιδιά του να πορεύονται πάνω στις αρχές και τις αξίες που τους δίδαξε, ενώ είχε την μεγάλη ευτυχία να γνωρίσει τέσσερα εγγόνια.

Μέχρι και το τέλος της ζωής του δεν ξέχασε από το που ξεκίνησε και γι’ αυτό βοηθούσε τους ανθρώπους που είχαν ανάγκη και τον διέκρινε η αγάπη, η ελεημοσύνη, η τιμιότητα, η ευαισθησία και η ταπεινότητα.

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Τρίτη 6-8-2019 στις 5 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Ζαρουχλεΐκων ενώ μετά θα μεταφερθεί στη γενέθλια γη του στο Κοιμητήριο Κάτω Αχαΐας για να αναπαυθεί αιώνια..

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις