Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκινά η δεύτερη φάση του έργου INHERIT στο οποίο συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Πατρών

Ξεκινά η δεύτερη φάση του έργου INHERIT ...

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η πρώτη φάση

Στο πλαίσιο του έργου "INHERIT" που υλοποιείται μέσω του Προγράμματος "INTERREG MED" και στο οποίο συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Πατρών, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η πρώτη φάση του έργου. Στόχος της πρώτης φάσης ήταν να επιδιώξει μια προσέγγιση προστασίας και αξιοποίησης της φυσικής κληρονομιάς σε παράκτιους και θαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο, βασισμένη σε δραστηριότητες συλλογής, ενοποίησης και μελέτης δεδομένων, βέλτιστων πρακτικών, απόψεων και πολιτικών, ιδίως όσον αφορά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι περιοχές αυτές. Μερικά από τα παραδοτέα που ολοκληρώθηκαν κατά την πρώτη φάση είναι τα παρακάτω:

·         Ενίσχυση της γνώσης σχετικά με αποτελεσματικές πρακτικές παρακολούθησης των επιπτώσεων του τουρισμού στη φυσική κληρονομιά.

·         Προσδιορισμός των αποκλίσεων στις πολιτικές τουρισμού και προστασίας της φυσικής κληρονομιάς σε μεσογειακές περιοχές.

·         Μελέτη σκοπιμότητας σχετικά με την εφαρμογή πρωτοβουλιών "από τη βάση προς την κορυφή" για το βιώσιμο τουρισμό σε μεσογειακές περιοχές.

·         Εκπόνηση μέτρων για την ελάφρυνση των μαζικών πιέσεων του τουρισμού μέσω συμπληρωματικού βιώσιμου τουρισμού.

 

Τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση, στόχος της οποίας είναι - μέσω πιλοτικών δράσεων - να δοκιμαστούν οι στρατηγικές και οι πολιτικές που αναλύθηκαν στην πρώτη φάση, και να αξιολογηθούν εκείνες οι πρακτικές που λειτουργούν καλύτερα στη Μεσόγειο. Τέλος, ένας πιο φιλόδοξος στόχος (ανάλογα με τα αποτελέσματα των πιλοτικών δράσεων), είναι να οδηγήσει στο σχηματισμό των πρώτων 5 περιοχών INHERITURA.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις