Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Θέλετε να πάτε Μύκονο και... Σαντορίνη; Πόσο κοστίζουν οι διακοπές σε δημοφιλείς προορισμούς

Θέλετε να πάτε Μύκονο και... Σαντορίνη; ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Εκτίμηση τιμών βάσει του booking

Επικίνδυνες αποστολές για την τσέπη έχουν γίνει οι διακοπές για την πλειοψηφία των Ελλήνων, ειδικά το δίμηνο "φωτιά" Ιούλιος - Αύγουστος. Η αύξηση της ζήτησης από το εξωτερικό και επίσης η οικονομική πίεση των ημερών με φορολογικές δηλώσεις ΕΝΦΙΑ και άλλους λογαριασμούς αυτές τις μέρες, κάνουν τα περισσότερα νοικοκυριά να το σκέφτονται αρκετά.

Για μια πρώτη, ενδεικτική εικόνα για το πώς διαμορφώνονται οι τιμές φέτος και στην high season,  χρησιμοποιήσαμε τη διαδικτυακή πλατφόρμα κρατήσεων Booking.com. Οι αναζητήσεις που έγιναν αφορούσαν διακοπές διάρκειας μιας βδομάδας (7 διανυκτερεύσεις) για διαμονή στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι ενταγμένη η πλειοψηφία των ξενοδοχείων της χώρας όπως επίσης και ένας μεγάλος αριθμός άλλων τουριστικών καταλυμάτων.

Η εικόνα που προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία που αναζητήσαμε μπορεί ωστόσο να θεωρηθεί μόνο ενδεικτική, αν και σε μεγάλο βαθμό προσεγγίζει την πραγματικότητα. 

ΜΥΚΟΝΟΣ

Οι διακοπές στη Μύκονο έχουν από καιρό συνδεθεί με το lifestyle και τη showbiz, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τιμές των καταλυμάτων στο νησί. Με πληρότητα που ξεπερνά το 92% την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Η χαμηλότερη τιμή που βρήκαμε στο Booking.com για διαμονή μιας εβδομάδας (7 διανυκτερεύσεις) ήταν γύρω στα 700 ευρώ, ωστόσο εντοπίσαμε τιμές που έφθαναν και τα 1.400 - 1.500 ευρώ με μικρότερες αποστάσεις προς το κέντρο.

Το κόστος στα περισσότερα καταλύματα κινούνταν στα επίπεδα των 2.000-6.000 ευρώ ανά εβδομάδα. Μεταξύ άλλων βρήκαμε και εβδομαδιαία ενοικίαση κόστους άνω των 58.000 ευρώ και αφορούσε σε βίλα επιφάνειας 250 τ.μ στη Χώρα. Μια αναζήτηση μπορεί να σας οδηγήσει και σε ποιο οικονομικές επιλογές, σε απόσταση ωστόσο από το κέντρο.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Στη Σαντορίνη, οι τιμές ποικίλουν και γενικά "καίνε". Η πληρότητα στο νησί είναι αντίστοιχη της Μυκόνου ( γύρω στο 92%). Η χαμηλότερη τιμή στην αναζήτησή μας για διακοπες μιας εβδομάδας στο νησί ήταν γύρω στα 450 - 500 ευρώ και αφορούσε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Περίσσα. Υπήρχαν, ωστόσο και αρκετά διαθέσιμα δωμάτια με κόστος από 600 έως 900 ευρώ για 7 βράδια. Σε βίλες πολυτελών μονάδων στο Μεγαλοχώρι οι τιμές για διαμονή μιας εβδομάδας, ξεπερνούσε και τις 55.000 ευρώ.

ΣΚΙΑΘΟΣ

Η Σκιάθος επιβεβαιώνει και φέτος τη φήμη της. Με πληρότητα που ξεπερνά το 90% την τελευταία βδομάδα του Ιουλίου, υπάρχει υψηλή ζήτηση και τα ελάχιστα διαθέσιμα δωμάτια για επτά διανυκτερεύσεις θα σας κοστίσουν από 430 ευρώ (γύρω στα 60 ευρώ τη βραδιά) σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στην πόλη της Σκιάθου. Στην αναζήτηση μας προέκυψαν και άλλες επιλογές με κόστος από 600-800 ευρώ για μια βδομάδα, ενώ σε κάποια καλά (βάσει αστεριών) ξενοδοχεία του νησιού, οι τιμές κυμαίνονταν μεταξύ 1.000-1300 ευρώ για επτά βράδια. Οι υψηλότερες τιμές σε βίλες κυμαίνονταν μεταξύ 2.300 και 3.800 ευρώ.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Η Ζάκυνθος είναι μια σταθερή επιλογή και κανείς στο νησί του Ιονίου, έχει πολλές επιλογές. Η πληρότητα και φέτος αγγίζει το 94% για διαθέσιμα καταλύματα την τελευταία βδομάδα του Ιουλίου. Οι φθηνότερες επιλογές ήταν στα 350 και 450 ευρώ για επτά διανυκτερεύσεις και αφορούσαν σε διαμερίσματα στον Λαγανά και στούντιο στο Βασιλικό. Επίσης στην κατηγορία δύο αστεριών μπορεί κανείς με 600 ευρώ να κάνει τις διακοπές του για μια εβδομάδα στο νησί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life