Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Φέρτε την καραμπίνα" - Ιστορίες παράνοιας κι ... ελέγχων από τον ΕΦΚΑ...

"Φέρτε την καραμπίνα" - Ιστορί...

Το απίθανο συμβάν στη Χαλκιδική

Τα όσα έζησε κατά την διάρκεια ελέγχου σε επιχείρηση στην Χαλκιδική περιγράφει μια εκ των ελεγκτών του ΕΦΚΑ στο grtimes.gr. Η ελέγκτρια ανέφερε ότι το περασμένο Σάββατο που επισκέφθηκε για έλεγχο με συναδέλφους της την επιχείρηση πλυντηρίων αντιμετώπισε ακραία βία από τον ιδιοκτήτη. “Φέρτε την καραμπίνα”, φώναζε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης πλυντηρίων στην Χαλκιδική κυνηγώντας τους τρεις ελεγκτές του ΕΦΚΑ που είχαν δεχτεί ανώνυμη καταγγελία περί ανασφάλιστων εργαζομένων.

«Ειδοποιηθήκαμε από το αστυνομικό τμήμα για την καταγγελία και μάλιστα επειδή η επιχείρηση ήταν πραγματικά στη… μέση του πουθενά, ούτε με GPS δεν ήταν δυνατό να βρεθεί, αυτός που έκανε την καταγγελία είχε αφήσει λεπτομέρειες που βρίσκεται ο χώρος ο οποίος εάν δεν ήξερες, ήταν αδύνατον να τον βρεις» είπε η ελεγκτής του ΕΦΚΑ που μαζί με δύο συναδέλφους της καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα προπηλακισμού και βίας από τον επιχειρηματία.

 «Ήταν δύσκολο να κάνουμε τη δουλειά μας γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν μιλούσαν αγγλικά, δεν καταλάβαιναν τι τους λέγαμε, δεν μπορούσαν να γράψουν το όνομά τους σε λατινικό αλφάβητο. Ήταν χάος», λέει η ελεγκτής αφού στην επιχείρηση τα περίπου 20 άτομα που εργάζονταν ήταν όλοι τους αλλοδαποί, κυρίως Πακιστανοί, Βούλγαροι και Αλβανοί.

Ο έλεγχος κράτησε περίπου 40 λεπτά και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αφού τελικά ο επιχειρηματίας όπως καταγγέλλουν τους πέταξε στην κυριολεξία από το γραφείο του ρίχνοντας τους από ένα πλατύσκαλο με σχετικό ύψος. «Είχε σκίσει το πουκάμισο του ενός συναδέλφου, έσπασε τα γυαλιά του άλλου, ενώ εγώ βρέθηκα με μώλωπες στο ένα μου μάτι. Ευτυχώς πέσαμε πάνω σε σεντόνια αλλιώς δεν ξέρω τι θα είχε γίνει» είπε η ελεγκτής.

Αμέσως μετά ο επιχειρηματίας άρχισε να φωνάζει «φέρτε την καραμπίνα, φέρτε την καραμπίνα». «Έψαχνε να βρει την καραμπίνα και φοβήθηκα ότι θα μας πυροβολήσει. Όπως καταλαβαίνετε, φοβηθήκαμε», λέει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα όπως λέει την ώρα που έντρομοι οι τρεις ελεγκτές βγήκαν από το κτίριο και πήγαν προς το αυτοκίνητό τους είδαν έκπληκτοι έναν υπάλληλο της επιχείρησης να προσπαθεί να ξεφουσκώσει τα λάστιχα του αυτοκινήτου τους για να μην μπορέσουν να φύγουν.

Κατάφεραν τελικά να φύγουν και στην συνέχεια πήγαν στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλουν το βίαιο περιστατικό αλλά και στο κέντρο υγείας της περιοχής για τις πρώτες βοήθειες.

«Έχουν σημειωθεί άλλα τέσσερα περιστατικά αλλά το δικό μας ήταν πρωτόγνωρο. Είμαστε κι εμείς εργαζόμενοι και απλά κάνουμε τη δουλειά μας, η οποία είναι να ελέγχουμε τις επιχειρήσεις», είπε η ελεγκτής.

 

Από την πλευρά του ιδιοκτήτης Α. Αλεξούδης μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή "Καλοκαίρι Μαζί" εξήγησε ότι αυτό που τον ενόχλησε ήταν ο τρόπος που οι ελεγκτές εισέβαλαν στην επιχείρησή του, αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και ζήτησε συγγνώμη για την επιθετική του συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις