Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βόλτα στο γραφικό Βλατερό της Πάτρας πριν την ανάπλαση, όταν είχε σκαλοπάτια...

Βόλτα στο γραφικό Βλατερό της Πάτρας πρι...

Δείτε ΦΩΤΟ

Βλατερό ή όπως μας το είπαν οι παλιοί της περιοχής, Εσχατοβούνι. Είναι ο τελευταίος (έσχατος) λόφος του Δασυλίου και γι' αυτό και πήρε το όνομα Εσχατοβούνι. Στους πρόποδές του είναι η περιοχή Γούβα. Και ειδικότερα μια γειτονιά που έχει κρατήσει όλες τις εικόνες και τις μυρωδιές απο την παλιά Πάτρα. Η συνοικία Τριτάκη.

Η συνοικία Τριτάκη, σύμφωνα και με το wikipedia, αποτελεί μέρος του Βλατερού και πήρε το όνομα της από τον Κρητικό συνταγματάρχη Νικόλαο Τριτάκη. Στην περιοχή είχε αγοράσει το 1866 είκοσι ένα στρέμματα ο Τριτάκης, ο οποίος κατοικούσε στη Πάτρα απο το 1824.

Τα συγκεκριμένα στρέμματα είχαν παραχωρηθεί στον Εμμανουήλ Παπανικολάκη απο τον Καποδίστρια για αποικισμό Κρητικών αλλά αυτός μεταβίβασε τα διακαιώματα στον Τριτάκη. 

Το κράτος δεν αναγνώρισε την μεταφορά με αποτέλεσμα να χρειαστεί δικαστική απόφαση (184/1876) του Αρείου Πάγου για να λυθεί η υπόθεση.

Δείτε και το Βλατερό με τα περίφημα σκαλοπάτια πριν την ανάπλαση της περιοχής το 1996.
*φωτ. Λάμπρος Σκαρτσής

φωτογραφία από ανάρτηση του Άρη Μπετχαβά...

φωτογραφία από ανάρτηση του Άρη Μπετχαβά στο patrasmemories

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις