Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Εσείς ξέρετε τους Sin Boy, Light, Snik, FY; Ακούσατε κάπου το «Μαμά»;

Εσείς ξέρετε τους Sin Boy, Light, Snik, ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

«Τρελαμένοι» έφηβοι και τινέιτζερς με τους εγχώριους stars της ραπ και του ίντερνετ, ποια είναι η δημοφιλέστερη τετράδα τώρα

 

Οι στίχοι τους «σέρνονται» και δύσκολα τους κατανοείς και τους «πιάνεις» όλους. Είναι ένα συνονθύλευμα καθημερινής γλώσσας περί έρωτα και κοινωνικής διαμαρτυρίας, με σκληρές και τολμηρές ατάκες και αθυροστομίες, νεανική αργκό του δρόμου και ξένες εκφράσεις. Τα τραγούδια μοιάζουν με επαναλαμβανόμενο παραμιλητό με το ρυθμό να υπερισχύει της μελωδίας, έτσι όπως συνηθίζουν οι ονομαστοί καλλιτέχνες της ραπ στην Αμερική. Εχουν τατουάζ, ορκισμένους haters και στυλιστικές προτιμήσεις τα ρούχα Yeezy, Off White και Supreme. Οι έφηβοι και τα λυκειόπαιδα των ημερών μας δεν ακούν Ρουβά, Παπαρίζου, Onirama, Νίνο, αλλά προσηλώνονται στο διαδίκτυο παρακολουθώντας τα κλιπ των Sin Boy, Light, Snik, FY και βέβαια εκστασιάζονται στα αντίστοιχα live τους όταν κάνουν clubbing. Eίναι οι εκπρόσωποι της ελληνικής pop rap ή της hip hop νέας εποχής, οι οποίοι το 2019 έγιναν ευρύτερα γνωστοί καθιερώνοντας το ύφος τους και προσελκύοντας το ενδιαφέρον των δισκογραφικών της εδώ μουσικής βιομηχανίας. Πλέον, μουσικές απονομές και τηλεόραση τους «έχουν βγάλει το καπέλο». Πιο απλά: Δεν γίνεται να μην έχετε ακούσει το «Μαμά»….

 

Αρκετά δημοσιεύματα στέκονται πλέον στην ταχύτητα µε την οποία  παράγονται τέτοια κομμάτια, τα οποία επίσης γρήγορα και ορμητικά κατακτούν το κοινό των νεαρότερων ηλικιών. 

SIN BOY

 

Ο Sin Boy ή αλλιώς Θεόδωρος Γκέγκα είναι o 25χρονος ελληνοαλβανός με το μαλλί «καρέ».

Καθιερώθηκε για πρώτη φορά με το τραγούδι “Draco” τον Απρίλιο του 2017, υπογράφοντας συμβόλαιο με τη Heaven και την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το σινγκλ “Gigi” με την επίσης αλβανικής καταγωγής τραγουδίστρια Ρίνα, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία. 

Φέτος κάνει θραύση με  το τραγούδι "Mama", που λάνσαρε με τους Ypo, MadClip και Illeoo, προκαλώντας διάφορες παρωδίες και κυρίως 34 εκατομμύρια προβολές στο You Tube μέσα σε δύο μήνες. Διασκευή του hit έκαναν οι «Ράδιο Αρβύλα», ενώ ο καλλιτέχνης έδωσε συνέντευξη στο Γρηγόρη Αρναούτογλου και εμφανίστηκε στα βραβεία Mad. Πρόσφατα βγήκε το τραγούδι "Sientelo", ξεπερνώντας τις 1 εκατομμύριο προβολές σε λιγότερο από 24 ώρες  ενώ έχει ανακοινωθεί το άλμπουμ τραγουδιών με άλλους  ράπερς με το όνομα Kaguras και φιλανθρωπικό σκοπό. 

 

LIGHT

 

Ο Light ή Xρήστος Ιωαννίδης είναι 24χρονος ελληνοκενυάτης γεννημένος στη Θεσσαλονίκη. Εχει «ακουστεί» και ως ο αγαπημένος καλλιτέχνης του Γιάννη Ανετοκούμπο. 

Ανακαλύφθηκε από τον ράπερ Υpo το 2012, σε ηλικία 17 ετών, και τότε εισέβαλε στην Capital Music. Το 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο του EP με τίτλο Nero Greco. Ακολούθησαν δύο τραγούδια σε συνεργασία με τον ράπερ Snik, τα Tony Montana και Gucci Mane, που έγιναν πολύ δημοφιλή. O Light γνώρισε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία με το τραγούδι Ποιος Είμαι, το οποίο παραμένει το πιο προβεβλημένο του τραγούδι στο YouTube και ένα από τα πιο περιζήτητα ελληνικά τραγούδια, με πάνω από 20 εκατομμύρια προβολές. Το 2017 έβγαλε το άλμπουμ Primo, το οποίο περιλάμβανε hit όπως το Πέτα Τα και το ομώνυμο τραγούδι Primo. Δημοφιλή είναι και τα πιο πρόσφατα κομμάτια Mosca, OJ και Όλα τα Chains. Ασχολείται και με τη μόδα.

 

SNIK

 

Ο 30χρονος Snik ή Δημήτρης Γιαννούλής είναι ένας ακόμα επιφανής Ελληνας ράπερ και διαδικτυακό φαινόμενο καθώς έχει  ξεπεράσει τις 92 εκατομμύρια προβολές στο You Tube.

Πρώην μπάρμαν στο Λονδίνο, πήρε 3 βραβεία Mad- το 2017 για το πασίγνωστο κομμάτι Ferrari και το 2018 ως κορυφαίος στη χιπ χοπ και με το καλύτερο κλιπ για την επιτυχία Medusa. H κόντρα του με τον πρώην συνεργάτη του Light απασχόλησε την επικαιρότητα. Ολα τα media τον αποκαλούν κορυφαίο στην κατηγορία του. 

 

FY

Ο 19χρονος από τη Θεσσαλονίκη ξεπέρασε τα 3,6 εκατομμύρια You Tube views μέσα σε ένα μήνα και είναι το νέο αστέρι των Capital- Panik Records.

Το «Δε Με Θέλουν», το πρώτο τραγούδι που έγραψε ο FY για το άλμπουμ «Lingo», έγινε αμέσως hit, μπαίνοντας στο Viral 50 και στο Top 50 του Spotify και στο iTunes chart. To  βίντεο, που σκηνοθέτησε ο George Mpenioudakis, έγινε no1 στις τάσεις του YouTube,  ξεσηκώνοντας αμέτρητα σχόλια. Θεωρείται πρωτοπόρος στο freestyle- new wave του rap ήχου και εννοείται όλη η νεολαία τον ξέρει και τον ακολουθεί. Τον είδαμε με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου στο Madwalk.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View