Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ποιοι είναι οι Πατρινοί νέοι Γενικοί Γραμματείς

Ποιοι είναι οι Πατρινοί νέοι Γενικοί Γραμματείς

Αναλυτικά τα βιογραφικά τους

Μπορεί η Αχαΐα να μην έχει εκπροσώπηση σε επίπεδο υπουργών και υφυπουργών στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο  ανάμεσα στους 28 Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς οι οποίοι θα αναλάβουν από αύριο κιόλας καθήκοντα στα χαρτοφυλάκια του νέου υπουργικού συμβουλίου, υπάρχουν και Πατρινοί ή άνθρωποι που μεγάλωσαν στην Πάτρα.

Πρόκειται για το Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Νίκο Μαντζούφα, τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Μάριο Καραγιάννη, αλλά και τον Γ.Γ. Αθλητισμού και πρώην βουλευτή με το Ποτάμι Γιώργο Μαυρωτά και τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνο Τσουβαλά, οι οποίοι έχουν δεσμούς και αναφορές με την πόλη.

 

Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ: Νίκος Μαντζούφας

Ο Νίκος Μαντζούφας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1973. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Επαγγελματικά έχει δραστηριοποιηθεί στον ιδιωτικό τομέα, σε διεθνή τραπεζικό όμιλο στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής και την τελευταία πενταετία σε διεθνή ελεγκτική εταιρεία ως επικεφαλής του τομέα project finance. Έχει συμμετάσχει ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος σε σημαντικό αριθμό έργων μετοχοποιήσεων /ιδιωτικοποιήσεων και Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια καθώς και στην ομάδα εργασίας του Τ.Ε.Ε. για τις ΣΔΙΤ. Μιλά αγγλικά και γερμανικά.

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας: Γιώργος Μάριος Καραγιάννης

Γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στην Πάτρα. Απέκτησε Διδακτορικό Δίπλωμα στην Επιστήμη και Μηχανική Περιβάλλοντος από την Ανώτατη Εθνική Σχολή Μεταλλείων του Σαιντ-Ετιέν της Γαλλίας, με αντικείμενο διδακτορικής έρευνας τον σχεδιασμό αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός και έχει μεταπτυχιακά διπλώματα στη διαχείριση καταστροφών και στη διοίκηση επιχειρήσεων. Εργάστηκε ως σύμβουλος σε θέματα αντιμετώπισης καταστροφών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων, ήταν επικεφαλής ομάδας ειδικών για τη σύνταξη της Εθνικής Ανάλυσης Επικινδυνότητας της Μάλτας. Ήταν Συνεργάτης Ερευνητής στο Εργαστήριο Φυσικών Καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Από το 2016 ήταν Ερευνητής στο Ενιαίο Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου διαχειρίστηκε θέματα διαχείρισης καταστροφών, προστασίας υποδομών ζωτικής σημασίας και υβριδικών απειλών. Έχει διατελέσει Επισκέπτης Καθηγητής σε Πανεπιστήμια της Γαλλίας και έχει δημοσιεύσει εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων. Ομιλεί την αγγλική, τη γαλλική και την ιταλική.

Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού: Γιώργος Μαυρωτάς

Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Έπαιξε πόλο στον Ν.Ο. Βουλιαγμένης και συμμετείχε με την εθνική ομάδα σε 5 Ολυμπιάδες, 4 Παγκόσμια και 8 Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Από το 1995 ως το 2000 ήταν αρχηγός της εθνικής ομάδας με την οποία έχει 511 συμμετοχές (ρεκόρ συμμετοχών για ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδα). Το 1999 έγινε ο πρώτος Έλληνας πολίστας που έπαιξε στη Μικτή Κόσμου, ενώ το 2001 βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσφορά του στον αθλητισμό. Παράλληλα με την αθλητική του καριέρα, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Το 2000 πήρε το διδακτορικό του από το ΕΜΠ στο αντικείμενο της Επιχειρησιακής Έρευνας με εφαρμογές στη λήψη αποφάσεων, στην ενέργεια, στην οικονομία και στο περιβάλλον. Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ με πλούσιο ερευνητικό έργο (Scopus h-index: 25). Τον 2010 έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα «Το θεώρημα της επτάδας» (εκδόσεις Πατάκη) που περιέχει αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία από το χώρο του αθλητισμού και του Πολυτεχνείου. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και από το 2003 ως το 2010 ήταν ενεργό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (Ε.Σ.ΚΑ.Ν.). Από το Φεβρουάριο του 2014 δραστηριοποιείται πολιτικά με «Το Ποτάμι» και από τον Ιανουάριο του 2015 είναι Βουλευτής Αττικής. Στη συνέχεια το 2017 εκλέχθηκε Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου και τον Νοέμβριο του 2018 Αντιπρόεδρος του Ποταμιού. Στη Βουλή είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων. Από το 2016 συμμετέχει στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και τo 2018 εκλέχθηκε Πρόεδρος της επιτροπής «Εκπαίδευσης, Νεολαίας και Αθλητισμού» της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης: Κωνσταντίνος Τσουβαλάς

Γεννήθηκε στους Ραφταναίους Τζουμέρκων του Νομού Ιωαννίνων, το έτος 1962. Αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο Πατρών το έτος 1980. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, το έτος 1981 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1986. Είναι πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αθηνών (1988). Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας (1999). Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 παρακολούθησε, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το πρόγραμμα «Διοίκηση - Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών», του οποίου είναι κάτοχος πιστοποιητικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης . Φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το εκπαιδευτικό έτος 2004 - 2005. Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε μάχιμες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε Υπηρεσίες Τάξης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και ως Επιτελής στη Διεύθυνση Οργάνωσης - Νομοθεσίας, του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Από το έτος 2001 έως το έτος 2008 υπηρέτησε στο Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών, ως Υποδιευθυντής και Διευθυντής του Ταμείου. Από το έτος 2009, που προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και εν συνεχεία ως Υποστράτηγος διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ενοποιημένου ασφαλιστικού φορέα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. Τον Ιούλιο του 2012, ως Υποστράτηγος τοποθετήθηκε Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Την 23/9/2013 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Την 23/10/2013 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου. Την 5/3/2015 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Την 16/02/2016 επελέγη απο το ΚΥ.Σ.Ε.Α. ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Διετέλεσε Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έως την 05-08-2018.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις