Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προαιρετικά ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα λόγω εκπτώσεων

Προαιρετικά ανοιχτά τα καταστήματα σήμερ...

Από τις 11 το πρωί έως τις 20:00

Προαιρετικά ανοιχτά είναι σήμερα, Κυριακή 14 Ιουλίου, τα εμπορικά καταστήματα και στην Πάτρα, λόγω των θερινών εκπτώσεων που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου. Οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο, 31 Αυγούστου.

Τι πρέπει να προσέξετε στις αγορές σας

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό. Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να είναι ακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

«Κατά τη διενέργεια εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης». Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.

Έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχουν επιχειρηματίες μέλη, οι οποίοι καλοπροαίρετα και στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον σχετικό φόρτο εργασίας, δεν αναγράφουν στα υπό έκπτωση προϊόντα διπλές τιμές αλλά καταφεύγουν στην χρήση γενικευμένου ποσοστού μείωσης. Χρειάζεται να τονίσουμε ότι, η συγκεκριμένη πρακτική είναι παράνομη και επισύρει αυστηρές κυρώσεις. Επιβάλλεται λοιπόν προσοχή από τους καταστηματάρχες, ώστε να αναγράφουν πρώτα απ’ όλα την παλιά και νέα τιμή των προϊόντων και κατόπιν γενικευμένο ποσοστό έκπτωσης.

Αντίθετος ο Σύλλογος Εμπορουπαλλήλων Πάτρας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας, με αφορμή αυτή την Κυριακή που τα καταστήματα προαιρετικά  είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί και μετά, καλούνται οι καταναλωτές να μην προτιμήσουν αυτή τη μέρα για τις αγορές τους καθώς και οι εργοδότες να μην ανοίξουν τα καταστήματα τους.

Η ανακοίνωση έχει επακριβώς ως εξής:

Οι εργαζόμενοι στον τομέα του εμπορίου καλούνται να εργαστούν άλλη μια Κυριακή κατά κύριο λόγο χωρίς να πάρουν δεύτερο ρεπό μέσα στην εβδομάδα η να αμειφθούν παραπάνω που είναι και δικαίωμα τους.

Ο Σύλλογος Εμπορουπαλλήλων Πάτρας καλεί τους καταναλωτές να μην προτιμήσουν την Κυριακή για τα ψώνια τους καθώς και τους εργοδότες να μην ανοίξουν τα καταστήματα τους αφού είναι προαιρετικό το άνοιγμα.

Επίσης καλούμε όλους τους εργαζόμενους και καταναλωτές να καταγγείλουν φαινόμενα ασυδοσίας και εκμετάλλευσης όπου τα καταστήματα ανοίγουν πριν τις 11 το πρωί.

 

 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις