Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μοιράζουν ρόλους: Καραμανλής για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σαμαράς για Επίτροπος

Μοιράζουν ρόλους: Καραμανλής για Πρόεδρο...

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια

Η δημόσια ομιλία του Κώστα Καραμανλή μετά από 10 χρόνια, άναψε φωτιές κι έδωσε τροφή για πολλά σχόλια...

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με την RealNews, φουντώνουν τα σενάρια που θέλουν τον Κώστα Καραμανλή να μετακινείται στην Προεδρία της Δημοκρατίας…

 Σύμφωνα με αναλυτές, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας και παραμένει ανοιχτό το σενάριο να προταθεί υποψήφιος από τον κεντροαριστερό χώρο για να μπορεί να υποστηριχθεί και από το Κίνημα Αλλαγής.

Δεύτερη πρόταση, μετά το 2015
Δεν είναι η η πρώτη φορά που το όνομα του Κώστα Καραμανλή ακούγεται σε σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Στις αρχές του 2015 υπήρχε η πληροφορία ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπορας σκόπευε να του προτείνει να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά ο Κώστας Καραμανλής είχε αρνηθεί.

Άραγε σε αντίστοιχη πρόταση αλλά με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα αρνηθεί ξανά;

Μετά τη νίκη του στις ευρωεκλογές, ο αρχηγός της ΝΔ φαίνεται να οδεύει και προς την πρωθυπουργία της χώρας στις 7 Ιουλίου.

Χάρη στην αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την προσφυγή στις κάλπες, που επετεύχθη με την πρόσφατη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι σε θέση, αν κερδίσει την  αυτοδυναμία, να επιβάλλει ως Πρόεδρο το πρόσωπο που θα επιλέξει, χωρίς να εξαρτάται από την υποστήριξη ενός άλλου κόμματος.

«Κλείδωσε» ο Σαμαράς για επίτροπος

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει συμφωνήσει με τον Αντώνη Σαμαρά, να αναλάβει το αξίωμα του Έλληνα Επιτρόπου στην ΕΕ και να μετακινηθεί στις Βρυξέλλες.

Μια επιλογή, που θεωρείται ότι διασφαλίζει για τη χώρα μας μία θέση αντιπροέδρου στην νέα Κομισιόν, επειδή η Ελλάδα στέλνει έναν πρώην πρωθυπουργό.

Εξάλλου, ο Αντώνης Σαμαράς, όσο ήταν πρωθυπουργός είχε οικοδομήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με πολλούς ομολόγους του στην ΕΕ.

 

Πηγή: RealNews

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις