Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

H Grecotel σε 14 χρόνια δαπάνησε συνολικά 475 εκατ. ευρώ για επενδύσεις

H Grecotel σε 14 χρόνια δαπάνησε συνολικ...

Από το 2004 έως 2018

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα αναβάθμισης των ξενοδοχείων του Ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη - Grecotel, με στόχο την ενίσχυση των ποιοτικών και πολυτελών υποδομών φιλοξενίας της ελληνικής περιφέρειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιούνται, ο Όμιλος την περίοδο 2004-2018 δαπάνησε συνολικά 475 εκατ. ευρώ για επενδύσεις που αφορούν νεότευκτες μονάδες, ανακαινίσεις, επεκτάσεις και αναβαθμίσεις  υφιστάμενών ξενοδοχείων.  Ειδική μνεία περί αυτού έγινε στη διάρκεια ειδικής ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε πρόσφατα ο Όμιλος, για το βραβευμένο Mega Resort, "Riviera Olympia & Aqua Park" το οποίο βρίσκεται στα δυτικά της Πελοποννήσου.


Υπογραμμίζεται ότι η συνολική δαπάνη δημιουργίας και αναβάθμισης του "Riviera Olympia & Aqua Park" στην Κυλλήνη, που εφέτος συμπληρώνει 15 έτη λειτουργίας, αγγίζει το ποσό των 103 εκατ. ευρώ. To πρόγραμμα αναβάθμισης αφορά στη δημιουργία υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής καταλυμάτων, την ανέγερση 5 νέων θεματικών εστιατορίων και τη δημιουργία νέων εμπειριών στις εμβαδού 4.400 τ.μ. πισίνες αλλά και στην εκ 2 χλμ. αμμώδη παραλία του συγκροτήματος. Τα 4 ξενοδοχεία που συνθέτουν το συγκρότημα διαθέτουν 33 πολυτελείς βίλες με πισίνα, 26 σουίτες, 417 πολυτελή δωμάτια και 167 Bungalows.

Έμφαση στην ανάπτυξη της Περιφέρειας


    Με την πλειονότητα των 690 εργαζομένων του Mega Resort να προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της δυτικής Πελοποννήσου, τέτοιας εμβέλειας επενδύσεις αποτελούν ισχυρό ανάχωμα στην εκροή ανθρώπινου δυναμικού από την επαρχία προς τα μεγάλα αστικά κέντρα και το εξωτερικό, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε. "Οι εργαζόμενοι αποτελούν το "ισχυρό" χαρτί του ομίλου, όπως τονίζουν κορυφαίοι εκπρόσωποί του. Αυτοί αποτελούν την κρίσιμη "μαγιά" ώστε να ξεπηδήσουν τα μελλοντικά στελέχη που θα "τρέχουν" τις ξενοδοχειακές μονάδες του Ομίλου ανά την Ελλάδα", σημειώνουν.


    Μάλιστα, οι εμπλεκόμενοι με τα τουριστικά δρώμενα της περιοχής κάνουν ειδική μνεία για τέτοιου βεληνεκούς επενδύσεις, καθώς είναι αυτές που δίνουν το δικό τους στίγμα στην επιχειρηματικότητα των τοπικών κοινωνιών. Στο σημείο αυτό τονίστηκε ότι με την προσθήκη και νέων κλινών στην ευρύτερη περιοχή της Κυλλήνης, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να εισέλθει η Κυλλήνη και η ευρύτερη περιοχή στο χάρτη των σημαντικών προορισμών της χώρας. Προς την κατεύθυνση αυτή, αναγκαία είναι η αναβάθμιση των αεροδρομίων του Αράξου και της Ανδραβίδας, ώστε να μπορούν να γίνουν προσεγγίσιμα από μεγάλου τύπου αεροσκάφη. Σε κάθε περίπτωση η βελτίωση του οδικού άξονα Πατρών-Πύργου είναι αναγκαία για την τόνωση της περιοχής.

 

Riviera Olympia & Aqua Park: Ενας προορισμός από μόνος του


Το Riviera Olympia & Aqua Park, αποτελεί, όπως τονίζεται, έναν προορισμό από μόνο του. Στα 1.900 στρέμματα που εκτείνεται καθημερινά διαβιούν περισσότεροι από 2.000,  εργαζόμενοι, φιλοξενούμενοι αλλά και επισκέπτες, ενώ τις ημέρες αιχμής μπορούν να φτάσουν το νούμερο των 3.500 ανθρώπων.Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εξοπλισμός του Resort είναι 1,5 φορές περισσότερος προκειμένου να μην δοθεί η εικόνα του συνωστισμού. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις προμήθειες της μονάδας, αυτές προέρχονται από την τοπική οικονομία και ορατή είναι η ψήφος εμπιστοσύνης στους έλληνες παραγωγούς και τα προϊόντα αυτών. Μεγάλη ωστόσο είναι και η ανταπόκριση των πελατών στο ανανεωμένο  "Riviera Olympia & Aqua Park", όπως τουλάχιστον αυτό αποτυπώνεται στις κρατήσεις. Οι πληρότητες είναι πολύ υψηλές, καθώς Ρώσοι, Γερμανοί και Ελληνες αποτελούν την κύρια δεξαμενή αυτών, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρουν στελέχη του ομίλου.


Αναφερόμενη στο επενδυτικό πρόγραμμα διαρκούς αναβάθμισης του Ομίλου και ειδικότερα σε αυτό του Riviera Olympia & Aqua Park, η διευθύνουσα σύμβουλος Μάρι Δασκαλαντωνάκη επεσήμανε γραπτώς, ότι: «Σταθερά και μεθοδικά προχωράμε στην υλοποίηση της στρατηγικής μας για συνεχή αναβάθμιση των μονάδων του Ομίλου, όπως αυτή του Riviera Olympia & Aqua Park, ενός από τα ωραιότερα φυσικά θέρετρα της Μεσογείου, και στήριξη της πολυτελούς υποδομής φιλοξενίας στην ελληνική περιφέρεια που αποτελεί και την ναυαρχίδα του τουρισμού της χώρας».


Ο Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη - Grecotel στις 32 ξενοδοχειακές μονάδες που διαχειρίζεται (60 σε όλη τη 45χρονη πορεία του), έχει δυναμικότητα φιλοξενίας  που αγγίζει τα 6.000 δωμάτια (12.800 κρεβάτια). Στα ξενοδοχεία του πραγματοποιούνται 2.052.000 διανυκτερεύσεις ετησίως από 350.000 επισκέπτες, ενώ  βρίσκεται, σύμφωνα με τα στοιχεία  της ICAP, σταθερά στην πρώτη θέση μεταξύ των ξενοδοχειακών ομίλων της χώρας, κατέχοντας το 4% της ελληνικής αγοράς. Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, αυτοί ανέρχονται σε  6.700 και σε συντριπτικό ποσοστό προέρχονται από τις περιοχές που εδρεύουν οι  ξενοδοχειακές μονάδες.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life