Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Έρχεται την Πέμπτη στην Πάτρα το υποψήφιο για 10 Σεζάρ, "Κολύμπα ή αλλιώς βυθίσου"

Έρχεται την Πέμπτη στην Πάτρα το υποψήφι...

Το Γαλλικό αυτό φιλμ σε σκηνοθεσία του Ζιλ Λελούς αποτέλεσε εμπορικό φαινόμενο στο Γαλλικό box office

Βγήκε την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 στους Αθηναικούς κινηματογράφους σε διανομή της Σπέντζος Φιλμ και τα έχει πάει συμπαθητικά προσελκύοντας μέχρι στιγμής σε περίπου 2 εβδομάδες 17.000 θεατές. Ο λόγος για την Γαλλική κωμωδία 2018 «Le Grand Bain – Κολύμπα ή αλλιώς βυθίσου», διάρκειας 122 λεπτών, σε σκηνοθεσία του ηθοποιού Ζιλ Λελούς με τους: Ματιέ Αμαλρίκ, Γκιγιόμ Κανέ, Μπενουά Πελβούλρντ, Βιρζινί Εφιρά, Ζαν Ιγκ Ανγκλάντ, Φιλίπ Κατερίν, κ.α. Το συγκεκριμένο φιλμ – φαινόμενο στο Γαλλικό box office, προτάθηκε μάλιστα και για 10 βραβεία Σεζάρ της Γαλλικής Κινηματογραφικής Ακαδημίας κατακτώντας τελικά το βραβείο του β’ ανδρικού ρόλου – Φιλίπ Κατερίν. Το «Κολύμπα ή αλλιώς Βυθίσου» ήταν υποψήφιο και για τα Σεζάρ καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας.

Η συγκεκριμένη ταινία λοιπόν καταφθάνει στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο την ερχόμενη Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 με ώρα προβολής στις 22.00 και θα παιχθεί έως και την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019.

Μια παρέα πενηντάρηδων στα πρόθυρα ηλικιακής κρίσης και κατάθλιψης αποφασίζουν να οργανώσουν μια ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης.

Το «Άντρες με τα όλα τους» αλά γαλλικά, η τεράστια εμπορική επιτυχία του Ζιλ Λελούς ενώνει ένα all-star cast Γάλλων πρωταγωνιστών με την απίθανη ιδέα μιας αντρικής εθνικής ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης. Ο Μπερτράν είναι μεσήλικας, άνεργος εδώ και δύο χρόνια, φανατικός παίχτης του Candy Crush, καταθλιπτικός και… τυχερός, αφού η συζυγός του είναι άνευ όρων υποστηρικτική σε αυτή τη δύσκολη φάση της ζωής του. Μια ακόμη ευκαιρία (ή η τελευταία του), η αγγελία στο κολυμβητήριο της περιοχής του που ζητάει μέλη για μια ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης. Μέλη όπως ο Σιμόν, ένας ημιαποτυχημένος ρόκερ που αποτυγχάνει συνεχώς να «κερδίσει» την έφηβη κόρη του, ο Λοράν, ένας εργοστασιάρχης με προβλήματα θυμού στα πρόθυρα χωρισμού με τη γυναίκα του, ο χρεοκοπημένος αλλά κυρίως απελπισμένος Μάρκους και ο αφελής Τιερί που όλοι θα βρεθούν στην ίδια ομάδα.

Να θυμίσουμε πως από Δευτέρα 24/6 έως και την Τετάρτη 26/6 στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο παίζεται το «Toy Story 4» στις 21.00, το οποίο το περασμένο 4ήμερο της πρεμιέρας του στη χώρα μας (20-23/6) έκοψε σε 232 αίθουσες πανελλαδικά, 43.642 εισιτήρια ενώ στις ΗΠΑ ήρθε 1ο στο box office με πάνω από 115 εκατομμύρια δολάρια (η Ντίσνει είναι αλήθεια πως περίμενε υψηλότερο νούμερο) και στην βραδινή προβολή των 22.40 παίζεται η ταινία «Καζανόβα, Η Τελευταία Αγάπη» σε σκηνοθεσία Μπενουά Ζακό με τον Βενσάν Λιντόν στον βασικό ρόλο και τους Βαλέρια Γκολίνο, Στέισι Μάρτιν, Νάνσι Τέιτ και Τζούλια Ρόι.

Διάρκεια: 98 λεπτά

Λονδίνο, 18ος αιώνας. Ο Καζανόβα, διάσημος για το πάθος του για τις απολαύσεις και τον τζόγο, υποχρεώνεται σε εξορία μακριά από το Παρίσι. Μη γνωρίζοντας τίποτα για το Λονδίνο, συναντά μία νεαρή πόρνη, τη Μαριάν ντε Σαρπιγιόν. Τον γοητεύει σε τέτοια βαθμό που αγνοεί τις γυναίκες γύρω του. Ο θρυλικός γόης είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να την αποκτήσει, αλλά η Σαρπιγιόν καταφέρνει να ξεφύγει από τα δίχτυα του με διάφορα τεχνάσματα. Τον προκαλεί λέγοντας του ότι θα την αποκτήσει μόνο, όταν θα σταματήσει να την ποθεί!

To Aθηνόραμα έγραψε για την ταινία τα εξής: Ελάχιστα ερωτική, βαρύγδουπη, αλλά με μια ταιριαστά μελαγχολική ερμηνεία από τον Βενσάν Λιντόν.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαβάστε ακόμα:

Kαι στην Πάτρα τα "Μικρά Αθώα Ψέματα 2", μία γαλλική κομεντί ιδανική για καλοκαιρινό, σινεφίλ δίωρο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture