Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στα όρια οι σχέσεις ΗΠΑ - Ιράν - Καταρρίφθηκε Αμερικανικό Drone

Στα όρια οι σχέσεις ΗΠΑ - Ιράν - Καταρρί...

Κλιμακώνεται η ένταση

Η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ – Ιράν που ξεκίνησε από το Μάιο του 2018 κλιμακώνεται πλέον επικίνδυνα μετά και την κατάρριψη του αμερικανικού drone από τους «φρουρούς της Επανάστασης» του Ορμούζ.

Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε όταν βρισκόταν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τα Στενά του Ορμούζ από ιρανικό πύραυλο εδάφους- αέρος.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του εξήγησε ότι το drone ήταν ένα MQ-4C Triton του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Προς το παρόν δεν είναι γνωστές άλλες λεπτομέρειες, όπως ο χρόνος της κατάρριψης. Η κατασκευάστρια εταιρεία του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, η Northrop Grumman, αναφέρει στον ιστότοπό της ότι το Triton μπορεί να πετάει επί 24 ώρες συνεχώς, σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 10 μιλίων και έχει ακτίνα δράσης 8.200 ναυτικών μιλίων.

Νωρίτερα το επίλεκτο σώμα των ένοπλων δυνάμεων του Ιράν, οι «Φρουροί της Επανάστασης» κατέρριψαν αμερικανικό «κατασκοπευτικό» τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη ιρανική νότια επαρχία Χουρμουζγκάν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Sepah, το οποίο θεωρείται προσκείμενο σε αυτούς, αλλά και η ιρανική τηλεόραση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις