Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Τα Κάστρα πέφτουν από μέσα

Τα Κάστρα πέφτουν από μέσα

Του Ανδρέα Μαζαράκη

Πάμε να εκπορθήσουμε το κάστρο της έπαρσης, της αλαζονείας και του ανθελληνικού λόγου. Με πολιορκητικό κριό, την αλήθεια, την σεμνότητα και την ευπρέπεια. Με πολεμοφόδια, πολιτικές ενότητας, διεύρυνσης και αξιοκρατίας. Για να αντικρούσουμε τα πυρά της μισαλλοδοξίας και του διχαστικού λόγου των αντιπάλων μας.Το περίεργο - δυστυχώς για αυτούς - είναι ότι δεν έχουν καταλάβει ότι έχασαν, παρά το "χαστούκι" των 9,5 μονάδων που τους έδωσε ο ελληνικός λαός. Και ακόμα χειρότερα δεν έχουν αντιληφθεί τους λόγους για τους οποίους έχασαν.
Η Ανατολική Ρωμαϊκη Αυτοκρατορία δεν έπεσε το 1453. Έπεσε από τα μέσα, πολύ πριν την αλώσουν οι οθωμανοί. Ποτέ ένα κράτος, μια αυτοκρατορία, ένα κάστρο, δεν πέφτει αποκλειστικά απέξω.

Σημαντικό ρόλο παίζουν τα λάθη και οι εκποιήσεις των από μέσα. Θα μου πει κάποιος, που τα θυμήθηκες όλα αυτά? Έχουν καμία σχέση με την σημερινή Αχαΐα;

Όχι φυσικά. Οι εποχές εκείνες ήταν άλλες και η Αχαΐα είναι μόνο ένας ασήμαντος και παραμελημένος επαρχιακός νομός. Ούτε και η ιστορία επαναλαμβάνεται, πάρα μόνο ως φάρσα. Όμως μερικές ιστορικές συμπεριφορές, εκ μέρους της κεντρικής εξουσίας είναι εκνευριστικά όμοιες και οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια γύρισε την πλάτη στην Αχαΐα, γιατί θεωρούσε τους Αχαιούς δεδομένους. Έτσι η Αχαΐα γνώρισε την εγκατάληψη, την απόλυτη παρακμή, την ανεργία -ιδίως των νέων-, νοσοκομεία που θύμιζαν "κόλαση του Δάντη". Γνώρισε - εκτός των άλλων -το πιο σκληρό πρόσωπο των κυβερνώντων με διώξεις, με καθαιρέσεις προϊσταμένων, με προκλητικές διακρίσεις υπέρ των δικών τους παιδιών, ή των προσκυνημένων. Όλα αυτά που βιώσαμε θυμίζουν τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας.Έτσι τώρα ήρθε η ώρα, οι Αχαιοί να γυρίσουν την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κοινωνία αν και εξαπατάται πρόσκαιρα, τιμωρεί το ίδιο εύκολα όποιους την θεωρούν δεδομένη. Μ' όλα αυτά τα "λάθη" και τις παραλείψεις, σε συνδυασμό με την δική μας ειρηνική επίθεση, κάνουν το κάστρο εξαιρετικά ετοιμόρροπο. 

Για την ιστορία να αναφέρω ότι στις πρώτες εκλογές του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείτο της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά που ήταν κοντά στο 23%. Έχουμε ήδη καλύψει ένα πολύ μεγάλο μέρος της διαφοράς αυτής. Η διαφορά που καλούμαστε να καλύψουμε τώρα είναι μόλις 4,5 % σε σχέση με τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Ένας πολύ εφικτός στόχος.
Να αναφέρω επίσης ότι στο νομό μας η Νέα Δημοκρατία ήταν πρώτο κόμμα στο μακρινό 1974, όπου είχε στείλει στο κοινοβούλιο αξιόλογους πολιτικούς και συγκεγκριμένα τον Κωστή Στεφανόπουλο, τον Βασίλη Μπεκίρη, τον Νικόλαο Πατρώνη, τον Διομήδη Ψηλό, τον Ανδρέα Ζαΐμη.

Ετοιμαζόμαστε λοιπόν για την τελική επίθεση, με όπλο την ειλικρίνεια, κάνοντας ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον, απέναντι στην στασιμότητα, στην μιζέρια, στη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης.

Ναι, αν χρειαστεί κουρσάροι και κατακτητές θα γίνουμε, για να ζωντανέψουμε τσακισμένες ελπίδες. Για να απελευθερώσουμε μέσα απ' τα μπουντρούμια του, θρυμματισμένα όνειρα, φυλακισμένες προσμονές και προσδοκίες.

Γιατί το κάστρο αυτό αποτελούσε ορμητήριο για τα γιουρούσια λεηλασίας του λαού. Γιατί τα κάστρα εκπορθούνται επιτέλους, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.
Κι όταν το καταφέρουμε θα βάλουμε στο πιο ψηλό ιστό την γαλανόλευκη. Και από κάτω, άλλες σημαίες. Την σημαία της αξιοκρατίας. Την σημαία της ενότητας. Την σημαία της ηθικής.

Dr ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις