Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η Δημοκρατία  της  (πρώτης φοράς) αριστεράς

Η Δημοκρατία  της  (πρώτης φοράς) αριστεράς
Γιώργος Γραμματίκας

 Του Γιώργου Γραμματίκα, Νοσηλευτή – Φυσικοθεραπευτή, μέλους Τομέα Υγείας ΝΔ                    

Δημοκρατία είναι το πολίτευμα εκείνο, στο οποίο η πολιτική εξουσία πηγάζει από το λαό και ασκείται από εκλεγμένους αντιπροσώπους του, προς όφελός του, ή συνεκδοχικά, έθνος ή κράτος που κυβερνάται με δημοκρατικό πολίτευμα  (Γ. Μπαμπινιώτης).

Αδιαμφισβήτητα, στη δημοκρατία, πρέπει κάθε πολίτης να αισθάνεται αλλά και να έχει ελευθερία σκέψης και έκφρασης, να αντιλαμβάνεται αλλά και να ζει χωρίς περιορισμούς ή εξαρτήσεις,  να νιώθει αλλά και να είναι ελεύθερος και  ασφαλής και να πιστεύει πως ισχύει για όλους τους πολίτες η ισότητα, η ισονομία, η αξιοκρατία, ο σεβασμός στους θεσμούς και η ισχύς και εφαρμογή των νόμων.  Το κράτος είναι φτιαγμένο για τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος για το κράτος.

Πιστεύω όμως, ότι στη Δημοκρατία της χώρας μας, δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά.

Στην Ελλάδα της «πρώτης φοράς αριστεράς» τα τελευταία 5 χρόνια, η δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ «εκπαίδευσε τους πολίτες έτσι ώστε να θεωρούν δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει……», όπως ακριβώς στηλιτεύει ο Αθηναίος ρήτορας Ισοκράτης, τον 4ο αι. π.Χ. στον Αρεοπαγιτικό Λόγο του.

Στα 5 αυτά χρόνια, υπήρξε τόση περίσσεια ασυδοσίας, παρανομίας, αναίδειας και αναρχίας, που ο Έλληνας πολίτης ασφυκτιούσε  από όσα συνέβαιναν στην καθημερινότητά του, ενώ  παρακολουθούσε καθημερινά μαθήματα τέτοιας ανεπαρκούς δημοκρατίας: αριστερόστροφη βία, εγκληματικότητα, ισοπέδωση θεσμών και αξιών, ανεξέλεγκτη δράση ταγμάτων εφόδου (βλέπε Ρουβίκωνας), ηθική και αξιακή κατάπτωση.

Ο κάθε πολίτης που παρακολουθούσε αμέτοχος αυτή τη ραγδαία έκπτωση της έννοιας “δημοκρατία”, αλλά που νοιάζεται γι’ αυτήν,  οφείλει  και πρέπει να σταθεί εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια παραβίασης της δημοκρατίας, με όλες του τις δυνάμεις. Πρωταρχική ενέργεια για έναν σκεπτόμενο και εχέφρονα πολίτη, είναι η αναμφισβήτητη συμμετοχή του στις  επερχόμενες εκλογές και η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας ως το μοναδικό παράγοντα διασφάλισης σταθερότητας, ασφάλειας, αξιοπρέπειας και συνοχής του κοινωνικού ιστού.

Οι ψήφοι πρέπει να ζυγίζονται και όχι να μετριούνται, λέει ο Σίλερ και έχει απόλυτο δίκιο διότι, είναι πια γεγονός  πως, ό,τι καταστρέφουν οι κυβερνήσεις των άλλων κομμάτων, έρχεται πάντα η Νέα Δημοκρατία να το αναστήσει. Και αυτή τη φορά, το έργο της αναστήλωσης της  χώρας είναι υπερβολικά δύσκολο, επειδή υπάρχουν συντρίμμια παντού από την επέλαση της αριστεράς των ανεπάγγελτων και γραφικών κομματικών στελεχών της.

Είναι καιρός πια, η «πρώτη φορά αριστερά» του Καρανίκα, του Κυρίτση κ.ά. αφού έπαιξε με τις τύχες της χώρας και ενός ολόκληρου λαού, αφού ακολούθησε και εφάρμοσε τις καταστροφικές αριστερές ιδεοληψίες της, να βρεθεί εκεί που είναι η θέση της: στο 2,5% του εκλογικού σώματος.

Πιστεύω ακράδαντα, ότι σύντομα οι κυβερνώντες,  θα πάρουν στην κάλπη το μήνυμα της καταστροφικής διακυβέρνησης τους, το οποίο θα είναι ηχηρό και βαρύγδουπο, που δε θα μπορέσουν να αποφύγουν, όσο κι αν προσπαθήσουν.

                         

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις