Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η νέα όψη της Κίνησης "Πρόταση" στην οδό Φαβιέρου

Η νέα όψη της Κίνησης "Πρόταση"...

Δείτε ΦΩΤΟ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του φορέα «Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ για ένα άλλο τρόπο ζωής»  με τον εικαστικό καλλιτέχνη Αριστομένη Χατζήπαπα (Demian) (graffiti & media artist) ξεκίνησε πριν 5 μήνες μία εκπαιδευτική ενότητα για την τέχνη των δρόμων (street art) στους νέους της ομάδας εφήβων του προγράμματος ΠΡΟ-ΝΟΙΑ, η οποία εξελίχθηκε από τον καλλιτέχνη  σε μια πρωτοποριακή εικαστική παρέμβαση στην πόλη μας με ένα έργο που  αποτελείται από δύο τμήματα.

Το ένα αφορά την πίσω όψη του κτιρίου του φορέα, όπου αναπτύχθηκε μια τοιχογραφική παρέμβαση και το άλλο επί της οδού Φαβιέρου στο πεζοδρόμιο, αφορά ένα οπτικό σημάδι (land mark), με ενσωματωμένο QR code.

Σε αυτό το σημείο, θα μπορεί ο κάθε περαστικός της πόλης μας να σταματήσει να παρατηρήσει το έργο, και παράλληλα με το κινητό του τηλέφωνο να παρακολουθήσει ένα βίντεο σχετικό με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ» και του προγράμματος ΠΡΟ-ΝΟΙΑ για παιδιά 4-18 ετών που υλοποιεί.

Η εικονογραφία της παρέμβασης αποτελεί διασκευή από το έργο του καλλιτέχνη Joan Miro με τίτλο «Το Χαμόγελο των φλεγόμενων φτερών».

Ο καλλιτέχνης εξετάζει μια νέα σκοπιά του κινήματος της street art, η οποία είναι κάτι περισσότερο από μια συλλογή εντυπωσιακών τοιχογραφιών, ζωγραφισμένες -τυχαία ή όχι- σε κάθετες επιφάνειες.  Είναι από τους λιγοστούς καλλιτέχνες στην χώρα μας που ενσωματώνει και παντρεύει στην street art, τα supergraphics και τις σύγχρονες τεχνολογίες ψηφιακές ή μη και μεταφέρει τους street artists σε ένα άλλο επίπεδο, όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος: «Oι  street artists μεταβαίνουν σε μια νέα περίοδο, σε αυτή του Σχεδιαστή Αστικών Εμπειριών».

Το Δ.Σ. της «Πρότασης» ευχαριστεί θερμά για την εξαιρετική συνεργασία τον Αριστομένη Χατζήπαπα ο οποίος έχει αποτελέσει μέλος του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ» στην πρώτη ομάδα νέων του φορέα το 1993 καθώς  και τον Soldatos-Κατασκευές για τη βοήθειά του στην κατασκευή του landmark.

Σχετικά με τον καλλιτέχνη

Ο Αριστομένης Χατζήπαπας (Demian) είναι Εικαστικός Καλλιτέχνης και Καθηγητής Εικαστικών στην Β/Θμια Εκπ/ση στην Πάτρα. Σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ με κατεύθυνση «Ζωγραφική».  Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Τεχνών, Ήχου και Εικόνας του Ιουνίου Πανεπιστήμιου στις «Οπτικοακουστικές τέχνες στην ψηφιακή εποχή». Έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, σε επιστημονικά συνέδρια και σε φεστιβάλ τέχνης με κριτές. Τώρα βρίσκεται στην διαδικασία έναρξης διδακτορικού. Το ερευνητικό του πεδίο πλέον αφορά το σύγχρονο graffiti και της οπτικοακουστικές τεχνολογίες.  Προσεγγίζει το graffiti «ολιστικά» από την θεωρητική του πλευρά παράγοντας θεωρητικό έργο, πρακτικά αναπτύσσοντας καλλιτεχνικό έργο αλλά και εκπαιδευτικά σχεδιάζοντας και υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις