Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το σωτήριο μηχάνημα για τους καρκινοπαθείς και η εντυπωσιακή κλινική της Πάτρας

Το σωτήριο μηχάνημα για τους καρκινοπαθε...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Δείτε ΦΩΤΟ

Ένα θαύμα για τους καρκινοπαθείς συμβαίνει εδώ και 2 χρόνι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο  της Πάτρας.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και ειδικότερα το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών απέκτησε μέσω δωρεάς της γνωστής Πατρινής , Ελένης Διγενοπούλου  το PET/CT, ένα ειδικό μηχάνημα απεικονιστικής εξέτασης που δείχνει τη λειτουργία των διαφόρων ιστών και οργάνων.

Μέχρι τον Ιούλιο του 2017 οι ασθενείς της περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έπρεπε να μεταβαίνουν στην Αθήνα για τη συγκεκριμένη εξέταση, καθώς το εν λόγω μηχάνημα το διέθεταν ελάχιστα νοσοκομεία και ιδιωτικά κέντρα της πρωτεύουσας και η Θεσσαλονίκη.

Το ιατρικό μηχάνημα κόστισε 1,3 εκ. ευρώ και συνολικά μαζί με τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και τις εγκαταστάσεις το κόστος άγγιξε το ποσό των περίπου 1.5 εκατομμύριο ευρώ.

Ο χώρος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εντυπωσιάζει όπως και η εξυπηρέτηση των ασθενών. Όσο υψηλά στάνταρ κι αν υπάρχουν για τα ελληνικά νοσοκομεία, πολλές φορές η πραγματικότητα του ελληνικού δημοσίου προβληματίζει.

Αυτό όμως δεν συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση,  αφού όχι μόνο ο χώρος είναι από αυτούς που σπάνια συναντά κανείς σε ελληνικό δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα και η αντιμετώπιση των ασθενών είναι αντίστοιχα εξαιρετική.

Η κα Ελένη Διγενοπούλου - Ζαφειροπούλου, που έζησε τα νεανικά της χρόνια στην Πάτρα ανέλαβε εξ ολοκλήρου το κόστος για την αγορά του σύγχρονου συστήματος PET/CT μαζί με τις απαιτούμενες ανακατασκευές και θωρακίσεις του ήδη υπάρχοντος χώρου.

Ελένη Διγενοπούλου – Ζαφειροπούλου – Ένα ίδρυμα Νιάρχος μόνη της…

Η Ελένη Διγενοπούλου – Ζαφειροπούλου αποτελούσε πάντα για την Πάτρα μια ιδιαίτερα διακριτική αλλά όπως αποδεικνύεται σπουδαία προσωπικότητα. Η θεία της Άντας Παπαπάνου – Παπανδρέου (καθώς η κ. Ελένη και η μητέρα της Άντας, Θεανώ, ηταν αδελφές) παντρεύτηκε τον Δημοκλή - Αλκιβιάδη Διγενόπουλο, με τον οποίο έκανε τη δική της οικογένεια. Ο Δημοκλής Διγενόπουλος καταγόταν από τη Δημητσάνα Αρκαδίας. Μάλιστα ήταν Πρόεδρος του Στρατοδικείου που δίκασε τους βασανιστές της χούντας.

Οι περισσότεροι δεν γνώριζαν το φιλανθρωπικό της έργο καθώς και η ίδια δεν φαίνεται να επιθυμεί τη δημοσιότητα. Οι σημαντικές δωρεές όμως των τελευταίων ετών την έφεραν στο προσκήνιο της δημοσιότητας στην πόλη που έζησε τα νεανικά της χρόνια.

Ποια είναι η Πατρινή Ελένη Διγενοπούλου- Ζαφειροπούλου που κάνει δωρεές στην πόλη

Η αρχή έγινε τον Οκτώβριο του 2017 όταν εγκαινίασε το Κέντρο Στήριξης Παιδιών και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS που στεγάστηκε μετά τη δωρεά της σε ένα μεγάλο σπίτι στην οδό Αθανασίου Διάκου 70. Εκτός από το οίκημα η κ. Διγενοπούλου κάλυψε και τα έξοδα επισκευής και διαμόρφωσης του χώρου, ως Κέντρου Στήριξης.

H ίδια έκοψε τότε την κορδέλα.

Ένα χρόνο μετά  η Ελένη Ζαφειροπούλου - Διγενοπούλου δώρησε ένα πανάκριβο απεικονιστικό μηχάνημα κόστους 1.300.000 ευρώ για τη διάγνωση του καρκίνου (PET / CT) στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών. Και πάλι η ίδια έκοψε την κορδέλα και εγκαινίασε την αίθουσα. Για μια ακόμη φορά απέφυγε διακριτικά τις δηλώσεις στους δημοσιογράφους, τηρώντας την ίδια μετριοπαθή στάση που την χαρακτηρίζει .

Επίσης έγινε γνωστή η αγορά από την κυρία Διγενοπούλου ενός εμβληματικού ακινήτου της Πάτρας, του κτιρίου με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική που θυμίζει Αγγλία, του βιομηχάνου υφαντουργίας Μαραγκόπουλου, στην οδό Αγίου Ανδρέου μεταξύ της Φιλοποίμενος και της Βότση που αυτήν την εποχή είναι ενοικιασμένο σε επιχείρηση – γυμναστηρίου.

Ο χώρος στη συνέχεια δωρήθηκε στο πανεπιστήμιο Πατρών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις