Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πήγαμε Πρωτοψάλτη: «Άλκηστη είσαι κούκλα»

Πήγαμε Πρωτοψάλτη: «Άλκηστη είσαι κούκλα»
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Η ατάκα της θαυμάστριας από τις κερκίδες του Ρωμαϊκού Ωδείου

Ήταν μια βραδιά «Σε απευθείας σύνδεση» με τις καρδιές. Είχε δίκιο γι αυτό που είπε στην αρχή της συναυλίας η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, χθες στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, αιτιολογώντας τον τίτλο της μουσικής βραδιάς.

Στα λευκά, λαμπερή, με αυτή την αστείρευτη ζωντάνια που τη διακρίνει με την αναλλοίωτη φωνή κρύσταλλο, με τα πολλά επίπεδα που σε ταξιδεύει από τζαζ μέχρι τον «Άδωνι» για καφέ, χάρισε μια βραδιά που αξίζει να θυμάσαι. Συγκίνηση, ευαισθησία, δυνατό tempo, γέλιο.

Η καλλιτέχνιδα απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι μπορεί να έχεις ή να μην έχεις τύχη, αλλά σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν είναι τυχαίο. Με χιούμορ, θετική ενέργεια και σε απευθείας σύνδεση με το κοινό μας ταξίδεψε «με το ακριβό της διθέσιο καλό της αμάξι, που περνά απ΄τα απαίσιο ξυστά». Βέβαια «Μόνο του» δεν φτάνει γι΄αυτό και μας θύμισε τα «Ανθρώπων έργα». Που μέσα σε αυτά ενίοτε «Δικαίωμα, δεν έχω πια να σ΄αγαπώ».

Μια στάση στην «Αλεξάνδρεια» στην κοσμοπολίτικη αυτή πόλη που γεννήθηκε ήταν απαραίτητη. Και η διαδρομή συνεχίστηκε. Κι «Αυτό είναι ροκ. Γιατί το ροκ ό,τι και να΄σαι άμα δεν το΄χει να το φοβάσαι».

Παρακάτω συναντήσαμε τον «Άνθρωπό μου» και χορέψαμε αυτό το «mambo». «Στη μηχανή ανέβα» μας προέτρεψε και ετοιμαστήκαμε για Χαβάη. Πριν πατήσουμε τη «Σκανδάλη» ανεβήκαμε «Στα σύννεφα» για να ανεφοδιαστούμε από ένα βενζινάδικο, με την ερμηνεύτρια να κινείται τραγουδώντας ανάμεσα στο κοινό.

Το φινάλε ήταν grande , μας σήκωσε όρθιους «γι΄αυτή την αγάπη» και στο τέλος παραδεχτήκαμε πως «είμαστε ακόμα ζωντανοί, στη σκηνή, σαν ροκ συγκρότημα».

Πώς θα γινόταν διαφορετικά, αφού ξεκινήσαμε με τη «Σωτηρία της ψυχής», με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη να μπαίνει στον χώρο κινούμενη κάτω από τη σκηνή. Η δε ατάκα μίας γυναίκας από το κοινό που φώναξε «Είσαι κούκλα» έδωσε τον τόνο για την επικοινωνία που θα ακολουθούσε με διάφορες μορφές, μεταξύ κοινού, ερμηνεύτριας και μουσικών.

Η Άκληστις Πρωτοψάλτη γελά, σταματά να τραγουδά και απαντά πως αυτό συμβαίνει «επειδή σας βλέπω, αλλιώς δεν ξέρω».

Μαζί της σε κάποιες στιγμές ήταν ο νέος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Γιάννης Μαθές.

Το χειροκρότημα στο τέλος απέδειξε ότι μας άντεξε όλους το σκοινί ..Κόντρα στον καιρό. Ο οποίος λίγο πριν τη συναυλία αποφάσισε να το «γυρίσει» ξαφνικά και για λίγο, σε φθινόπωρο.  «Δύο είναι τα θαύματα. Το ένα που ήρθατε και το άλλο ο Θεός» είπε δείχνοντας τον ουρανό και υπονοώντας τον καιρό.

Με βροχή ή όχι η  Άλκηστις Πρωτοψάλτη είναι αειθαλής και πάντα με την ενέργεια ενός εφήβου, την οποία, αν έχεις έστω μια χαραμάδα ανοικτή, θα στη μεταδώσει και πέρα από τις συναυλίες της. Όπως συνέβη σε μένα πριν μερικά χρόνια,  μέσα από την τηλεφωνική γραμμή του σπιτιού μου, στη διάρκεια μιας συνέντευξης.

φωτό από facebook, Alkistis Protopsalti Official 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις