Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στα χρώματα του Pride οι διαβάσεις της πλατείας Συντάγματος

Στα χρώματα του Pride οι διαβάσεις της π...

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις υπερηφάνειας

 Στα χρώματα του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας έβαψε και φέτος τις διαβάσεις της Πλατείας Συντάγματος η Περιφέρεια Αττικής μετέχοντας στο Φεστιβάλ για 5η διαδοχική χρονιά.

Το Φεστιβάλ, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας, πραγματοποιείται 50 χρόνια μετά τα ιδρυτικά των Pride γεγονότα του Stonewall στις ΗΠΑ. Όταν ένα νέο ρωμαλέο κίνημα πολιτών αντιστέκεται δυναμικά στην αστυνομική βία και την κρατική καταστολή, δείχνοντας ότι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων περνάει πρώτα μέσα από τα κινήματα. Η αναγνώριση του κινήματος του Pride της Νέας Υόρκης σήμερα από όλο τον πολιτισμένο κόσμο, δείχνει την επικαιρότητα των αιτημάτων, τα οποία ποτέ δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένα. Είναι πάντοτε ανοιχτά και θα είναι πάντοτε υπό αμφισβήτηση από τις δυνάμεις της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης.

Στην εποχή μας, παρά τους παραλληλισμούς, οφείλουμε να σταθούμε με σεβασμό δίπλα στους νέους συνοδοιπόρους του κινήματος, επισημαίνει η Περιφέρεια, προσθέτοντας ότι, «η αστυνομία που τότε βρέθηκε απέναντι στη ΛΟΑΤΚΙ+ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί, τρανς, κουήρ, ίντερσεξ) κοινότητα, φέτος με ανακοίνωσή της αποδέχεται τα λάθη και ζητάει συγγνώμη». Σημειώνει ότι στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια οι ΛΟΑΤΚΙ+ αστυνομικοί και οι συνοδοιπόροι συνάδελφοί τους, που μετέχουν στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας, αποτελεί «υπόδειγμα προόδου και εξέλιξης, χωρίς βέβαια να επιτρέπει τον εφησυχασμό».

Η Περιφέρεια Αττικής, η πρώτη περιφέρεια της χώρας που θέσπισε κανονιστική διάταξη απαγόρευσης των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου το 2016, δηλώνει ότι βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. «Δεν πρόκειται για "ανοχή" ή "αποδοχή", καθώς δεν είμαστε στα πρώτα στάδια μιας ψυχολογικής διαδικασίας που πιθανώς αφορά μεμονωμένα άτομα και ιδιώτες», διευκρινίζει συμπληρώνοντας τα εξής: «Πρόκειται για έμπρακτη θεσμική υποστήριξη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας με βάση την πολιτική απόφαση της Περιφέρειας να συμπαρίσταται χωρίς καμία απολύτως προκατάληψη. Πολιτική την οποία οφείλει να υπηρετεί αδιατάρακτα η Περιφέρεια Αττικής παρέχοντας και στα επόμενα χρόνια την αιγίδα της στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας, τιμώντας μαζί με τον πολιτισμένο κόσμο τα γεγονότα του Stonewall».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις