Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Οι Πανελλήνιες δεν είναι το τέλος... Δέκα σούπερ επιτυχημένοι που δεν πήραν ποτέ πτυχίο

Οι Πανελλήνιες δεν είναι το τέλος... Δέκ...

Άνθρωποι που άλλαξαν τον κόσμο

Στη «μάχη» των Πανελληνίων έχουν ριχθεί αυτές τις μέρες οι μαθητές που διεκδικούν μία θέση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Πολλές ώρες μελέτης, κούραση, αγωνία και άγχος είναι το μενού των ημερών, αφού οι υποψήφιοι προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στην πρώτη «σοβαρή δοκιμάσια» της ζωής του που είναι και η αρχή της μετέπειτα πορείας τους, κατά κάποιο τρόπο. Φυσικά μία αποτυχία στις Πανελλήνιες δεν είναι το τέλος.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων που μπορεί να μην πήγαν στο πανεπιστήμιο ή να μην πήραν πτυχίο όμως κατάφεραν να πετύχουν στο χώρο τους, να αποκτήσουν φήμη, δόξα, χρήματα και σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα να αλλάξουν τον κόσμο.

Ας δούμε μόνο κάποια από αυτά τα παραδείγματα! 

Steve Jobs

Ο άνθρωπος που αποτελούσε τον »εγκέφαλο» της Apple είχε πάει στο Reed College μόλις για έξι μήνες. Με τι ασχολήθηκε εκεί ; Με την καλλιγραφία, τα έργα του Σαίξπηρ και με σύγχρονο χορό. Μετά αποφάσισε να σταματήσει και χάρη σ’ αυτόν τώρα έχουμε iPhones, Macbooks, iPods και ταινίες όπως το Toy Story!

Michael Dell

Michael Dell, της εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών Dell με περιουσία που φτάνει τα 18,8 δισ. δολάρια. Ο Dell ήταν πρωτοετής στο πανεπιστήμιο του Texas στο Austin και σπούδαζε βιολογία. Ωστόσο αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να ασχοληθεί με τη μεγάλη του αγάπη που ήταν οι υπολογιστές. Το 1984 ο Dell ίδρυσε την εταιρεία του, η οποία εξελίχθηκε σε αυτοκρατορία.

Bill Gates

Ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates χάρη στον οποίο οι υπολογιστές μπήκαν σε κάθε σπίτι αυτή τη στιγμή απολαμβάνει τους κόπους του αλλά και παράλληλα κάνει φιλανθρωπικό έργο. Ο ιδρυτής της Microsoft δεν πήρε ποτέ το πτυχίο του. Εγκατέλειψε και αυτός τις σπουδές του στο Harvard College, και σήμερα είναι ο εργοδότης 60.000 ατόμων στην εταιρεία του. Ο ίδιος σύμφωνα με το διαδίκτυο έχει 81,5 δισεκατομμύρια δολάρια, βρίσκεται συνεχώς στις κορυφαίες θέσεις των πιο πλούσιων ανθρώπων παγκοσμίως, ενώ έχει δώσει και πολύ μεγάλα ποσά σε φιλανθρωπίες.

 

Mark Zuckerberg

Ίσως είναι ο άνθρωπος εξαιτίας του οποίου διαβάζεις αυτή τη στιγμή αυτό το άρθρο. Το facebook, το κοινωνικό δίκτυο το οποίο δημιούργησε όσο ήταν φοιτητής του Harvard έχει κατακτήσει τον κόσμο και όπως φαίνεται μετά από αυτή την επιτυχία δεν είχε ποτέ την ανάγκη να τελειώσει τη σχολή του.

Quentin Tarantino

Έχοντας κερδίσει δύο Όσκαρ ο Quentin Tarantino θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της σύγχρονης εποχής. Ωστόσο σε αντίθεση με πολλούς σκηνοθέτες/συγγραφείς ο Tarantino δεν πήγε ποτέ σε Σχολή Κινηματογράφου. Επίσης εγκατέλειψε το γυμνάσιο και κατάφερε να γίνει σκηνοθέτης βλέποντας πολλές ταινίες ενώ δούλευε σε Video Club.

Henry Ford

Ο ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας της «Ford» κατάφερε να δημιουργήσει ένα μοντέλο παραγωγής αυτοκινήτων αρκετά καλό για να ρίξει την τιμή του μέχρι τότε αγαθού πολυτελείας και να το κάνει προσβάσιμο σε περισσότερες οικογένειες, χωρίς να έχει πάει Πανεπιστήμιο.

Coco Chanel

Η Coco Chanel είναι ίσως από τις πιο γνωστές σχεδιάστριες στον κόσμο και είναι η μόνη σχεδιάστρια που μπήκε στη λίστα της Times με τους  100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο για τον 20ο αιώνα, κι όμως δεν πήγε ποτέ στο Πανεπιστήμιο.

David Bowie

Ο David Bowie είναι δημοφιλής βρετανός μουσικός και παραγωγός της ροκ. Μάλιστα θεωρείται ένας από τους σημαντικούς εκπροσώπους της ροκ μουσικής για τον 20ο αιώνα. Πριν ξεκινήσει τη πορεία του το μόνο που είχε διδαχτεί είναι να παίζει λίγο σαξόφωνο.

 

Ellen DeGeneres

Η Ellen πέρασε ένα εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο New Orleans, αλλά τελικά αποφάσισε να τα παρατήσει. Αυτό την οδήγησε σε διάφορες περίεργες δουλειές, μέχρι που στα 80's ξεκίνησε την καριέρα της ως κωμικός και αργότερα εδραιώθηκε στο χώρο της τηλεόρασης.

Kim Kardashian

Μπορεί να μην πήγε Πανεπιστήμιο και να μην απέκτησε κάποιο πτυχίο όμως κατάφερε να γίνει η βασίλισσα του μάρκετινγκ. Εσχάτως αποφάσισε να επιστρέψει στα πανεπιστημιακά έδρανα σπουδάζοντας Νομική. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight