Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κηδεύτηκε ο Θεόδωρος Ψωμάς, πατέρας του Πέτρου Ψωμά

Κηδεύτηκε ο Θεόδωρος Ψωμάς, πατέρας του ...

Στον παλαιό ναό Αγίου Ανδρέα - Ακολούθησε η ταφή του στο Α' Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών

Στον παλαιό ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών εψάλη στις 5 το απόγευμα της Τρίτης 4 Ιουνίου 2019 η εξόδιος ακολουθία για τον Θεόδωρο Ψωμά που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών την περασμένη Κυριακή 2 Ιουνίου 2019. Ο εκλιπών ήταν ο πατέρας του Πέτρου Ψωμά, υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης "σπιράλ".

Ο Θεόδωρος Ψωμάς που είχε εργαστεί για πολλά χρόνια ως λογιστής στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, από το ξεκίνημα της λειτουργίας του εργοστασίου στο Δρέπανο το 1968 μέχρι και την συνταξιοδότησή του το 1988, είχε χάσει πριν περίπου δύο χρόνια, την ίδια περίοδο την αγαπημένη του σύζυγο, Γωγώ, με την οποία είχαν φέρει στη ζωή τον Πέτρο.

Πολλοί Πατρινοί έσπευσαν στον παλαιό ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου για να παραστούν στην κηδεία και να συλλυπηθούν τον Πέτρο Ψωμά και την οικογένεια του. Ανάμεσα στα πένθιμα στεφάνια ξεχώριζαν αυτό της Τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ αλλά και της ομάδας «σπιράλ» που δημιούργησε ο Πέτρος Ψωμάς και κατέβηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 όπου και είχε μία αξιοπρεπή και αξιοπρόσεκτη παρουσία.

Ακολούθησε η ταφή του Θεόδωρου Ψωμά στο Α' Δημοτικό Νεκροταφείο Πατρών. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην Πατραική κοινωνία και στην γειτονιά του στην πλ. Ομονοίας.

Ο εκλιπών ήταν γέννημα-θρέμμα Πατρινός, με καταγωγή από την άνω πόλη της Πάτρας. Ήταν όπως προείπαμε,  λογιστής στο επάγγελμα, με αξιόλογη επαγγελματική παρουσία στην πόλη, επί δεκαετίες. Ήταν απόφοιτος της Ανωτάτης Εμπορικής Σχολής Αθηνών και είχε εργαστεί επί χρόνια σε οικονομικά τμήματα τοπικών εταιριών, με διαρκέστερη επαγγελματική θητεία στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ για 30 και πλέον έτη.

Μεταξύ άλλων, στα νιάτα του, υπήρξε μέλος της προσκοπικής οικογένειας των Πατρών, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου, κολυμβητής και διοικητικός παράγοντας του Ναυτικού Ομίλου Πατρών. Επίσης συμμετείχε ενεργά ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή της πόλης.

Ο Θεόδωρος Ψωμάς ήταν γιος του Πέτρου και της Ελένης Πούντζα και αδερφός του πρόωρα χαμένου στον Εμφύλιο πόλεμο, Σαράντη. Ήταν παντρεμένος με τη Γωγώ Ψωμά, το γένος Παπαγιαννοπούλου, με την οποία απέκτησαν τον μοναχογιό τους Πέτρο. Τα τελευταία χρόνια ευτύχησε να γνωρίσει και μία εγγονή, την Ελπίδα, κόρη του Πέτρου και της Ελένης Ψωμά.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στον νεοεκλεγέντα στο Δημοτικό Συμβούλιο, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «σπιράλ», Πέτρο Ψωμά και στην οικογένειά του, για το θάνατο του πατέρα του Θόδωρου Ψωμά.

Επίσης η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, εκφράζει τα συλλυπητήριά της στον Πέτρο Ψωμά, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «σπιράλ», για το θάνατο του πατέρα του.

Τέλος ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ Ανδρέας Μαζαράκης σε ανακοίνωση αναφέρει, «εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στον επικεφαλή της δημοτικής παράταξης "σπιράλ" Πέτρο Ψωμά για την απώλεια του αγαπημένου του πατέρα. Με την ευκαιρία, του εκφράζω επίσης τα θερμά μου συγχαρητήρια για τον ευπρεπή προεκλογικό αγώνα που έκανε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις