Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αυτοί οι πέντε έσπασαν το «φράγμα» των 2.000 σταυρών στην Πάτρα

Αυτοί οι πέντε έσπασαν το «φράγμα» των 2...

Του Φάνη Βγενόπουλου

Πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Πελετίδη κατάφεραν να «σπάσουν» το φράγμα των 2.000 σταυρών στις εκλογές της Κυριακής 26 Μαΐου στο Δήμο Πατρέων. Πρόκειται για έμπειρα στελέχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που οι ψηφοφόροι προφανώς επιβράβευσαν για το έργο τους.

Πρόκειται τους Χρήστο Κορδά, Παναγιώτη Μελά, Τάκη Πετρόπουλο και Διονύση Πλέσσα, όλοι αντιδήμαρχοι της δημοτικής Αρχής, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει η Τασία Τογιοπούλου, η οποία έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα με τον Κώστα Πελετίδη προερχόμενη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως σύμβουλος του Απόστολου Κατσιφάρα και εξελέγη στη Μεσσάτιδα.

Η πολύ καλή επίδοση των πέντε αποτελεί, αναγνώριση τόσο της πορείας τους, όσο και της δουλειάς που έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα στην Αυτοδιοίκηση. Και αυτό προκύπτει από τα στοιχεία. Η παράταξη Πελετίδη έλαβε στον πρώτο γύρο των εκλογών 40.489 ψήφους και ποσοστό 40,6%, με αποτέλεσμα να εκλέγει 20 δημοτικούς συμβούλους στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Την ίδια ώρα το ΚΚΕ, από το οποίο προέρχεται η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στις ευρωεκλογές – που έγιναν την ίδια ημέρα, έλαβε 7.676 ψήφους και ποσοστό 7,62%.

Από την παραπάνω σύγκριση προκύπτει, αβίαστα, το συμπέρασμα ότι η εκλογική επίδοση των πέντε ξεφεύγει από τα στενά κομματικά όρια του ΚΚΕ το οποίο έχει «παράδοση» ενίσχυσης συγκεκριμένων υποψηφίων.

Αλλά ας δούμε έναν – έναν τους υποψηφίους που κατάφεραν να διακριθούν:

Χρήστος Κορδάς

Ο Χρήστος Κορδάς ήρθε πρώτος στην προτίμηση των ψηφοφόρων της παράταξης Πελετίδη, λαμβάνοντας 2.298 σταυρούς. Η επίδοση αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας αποτελεί ένα από τα παλαιότερα στελέχη της παράταξης και εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος από το 1998. Στα «πέτρινα χρόνια» του συνδυασμού, όταν ήταν στην ελάσσονα αντιπολίτευση, ο Χρήστος Κορδάς μαζί με τον Κώστα Πελετίδη, ήταν τα δύο κεντρικά πρόσωπα που είχαν σηκώσει όλο το βάρος να παρουσιάσουν τις θέσεις της παράταξης στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όταν η παράταξη Πελετίδη, το 2014, ανέλαβε τη δημοτική Αρχή ο κ. Κορδάς, ανέλαβε το νευραλγικό τομέα της Καθαριότητας, του μηχανολογικού εξοπλισμού, αλλά και των Έργων, ως Αντιδήμαρχος. Θέση την οποία διατηρηθεί έως σήμερα. Το έργο του, στον τομέα αυτό, προφανώς, αναγνωρίστηκε από τους Πατρινούς και γι αυτό εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς.

Παναγιώτης Μελάς

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Μελάς, έλαβε 2.269 σταυρούς. Ο κ. Μελάς διατηρεί τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών από την αρχή της θητείας της δημοτικής Αρχής και όπως φάνηκε η απόφαση του Κώστα Πελετίδη να του αναθέσει αυτή την ευθύνη, του «βγήκε». Ο Παναγιώτης Μελάς ως ελεύθερος επαγγελματίας, γνωρίζει πολύ καλά το τι συμβαίνει στην αγορά και τού πιστώνεται το γεγονός πως "κατάφερε να βάλει τάξη στα οικονομικά του Δήμου", όπως χαρακτηριστικά λένε στελέχη της Δημοτικής Αρχής και πώς άρχισε να πληρώνει στους επαγγελματίες που έχουν συναλλαγές με το Δήμο, χρέη παρελθόντων ετών. Επίσης, κατάφερε να αναπτύξει διαύλους συνεργασίας και συνεννόησης με καταστηματάρχες εστίασης και αναψυχής, οι οποίοι πάντα είχαν ανοιχτά μέτωπα με τις εκάστοτε δημοτικές Αρχές. Αυτά φάνηκε πώς μέτρησαν και στην κάλπη και οι ψηφοφόροι του έδωσαν 2.269 σταυρούς.

Τασία Τογιοπούλου

Η Τασία Τογιοπούλου, με μακρά αυτοδιοικητή πείρα, αποτέλεσε την έκπληξη στην παράταξη Πελετίδη, καθώς δεν προέρχεται από το χώρο του ΚΚΕ, ενώ στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε εκλεγεί περιφερειακή σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Απόστολου Κατσιφάρα και μάλιστα είχε διατελέσει πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η κυρία Τογιοπούλου, ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφια στο Δήμο Πατρέων στα τέλη Μαρτίου του 2019. Η απόφασή της αυτή είχε προκαλέσει έκπληξη στην τοπική κοινωνία, η οποία, όμως, την επιβράβευσε για την επιλογή της, καθώς εξελέγη δημοτική σύμβουλος από τη Μεσσάτιδα, λαμβάνοντας 2.228 σταυρούς.

Η πολύ καλή επίδοση της Τασίας Τογιοπούλου ερμηνεύεται και ως επιδοκιμασία της τοπικής κοινωνίας της Μεσσάτιδας στο «άνοιγμα» Πελετίδη, μιας και η κυρία Τογιοπούλου, δεν προέρχεται από το ΚΚΕ. Μάλιστα είναι η μόνη της πεντάδας η οποία δεν είναι στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Τάκης Πετρόπουλος

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και πρόεδρος του Παμπελοποννησιακού Σταδίου Τάκης Πετρόπουλος, έλαβε 2.167 σταυρούς. Η πολύ καλή επίδοσή του, αποδίδεται όχι μόνο στο γεγονός ότι αποτελεί ένα πολύ γνωστό και αγαπητό πρόσωπο στην τοπική κοινωνία, από την ενασχόλησή του με το μπάσκετ ως παίχτης και αργότερα ως προπονητής, αλλά κυρίως στο σημαντικό έργο που έκανε αρχικά στο Παμπελοποννησιακό στάδιο και αργότερα στον Πολιτισμό.

Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τη θέση του προέδρου στο στάδιο, ο Τάκης Πετρόπουλος έθεσε ως στόχο να ξανακάνει τις αθλητικές εγκαταστάσεις λειτουργικές, καθώς το γήπεδο είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του, και τα κατάφερε.

Μάλιστα, ο Τάκης Πετρόπουλος πέτυχε αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο, με ελάχιστο κόστος για τον προϋπολογισμό του Δήμου, κινητοποιώντας τις δυνάμεις των εργαζομένων του γηπέδου, οι οποίοι έδωσαν και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να λειτουργεί άψογα η αθλητική εγκατάσταση – κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το thebest.gr, μάλιστα, είχε φιλοξενήσει κατά καιρούς ρεπορτάζ με το «αθόρυβο» έργο που γίνεται στο Παμπελοποννησιακό. Σήμερα, χιλιάδες Πατρινόπουλα χρησιμοποιούν δωρεάν τις εγκαταστάσεις του και δεκάδες αθλητικά σωματεία του μαζικού αθλητισμού απολαμβάνουν τις δομές του Σταδίου.

Αλλά και στον Τομέα του Πολιτισμού, που ανέλαβε τον Ιούλιο του 2018, τού αναγνωρίζεται θετικό έργο. Παρά τις δυσκολίες που συνάντησε από τα χρέη των προηγούμενων δημοτικών Αρχών και την ελλιπή κρατική χρηματοδότηση, τού αναγνωρίζεται ότι κατάφερε να κρατήσει όρθιο τον Πολιτιστικό Τομέα, αλλά και να διαχειριστεί με επιτυχία τις κρίσεις που προέκυψαν.

 

Διονύσης Πλέσσας

Ο αντιδήμαρχος Διοίκησης του Δήμου Πατρέων Διονύσης Πλέσσας έλαβε 2.027 σταυρούς. Ο κ. Πλέσσας έχει αναλάβει την ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου από την αρχή της παρούσας θητείας και έχει διαχειριστεί ως υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων αρκετές έκτακτες καταστάσεις, από την πρώτη γραμμή. Ο Διονύσης Πλέσσας, είναι ένας συμπαθής και ήπιων τόνων άνθρωπος, έχοντας μια καλή φήμη να τον ακολουθεί τόσο από τη συνδικαλιστική του δραστηριοποίηση, όσο και από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ειρήνης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις