Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Brexit: "Η χώρα θα πρέπει να είναι έτοιμη για ένα "διαζύγιο" χωρίς συμφωνία"

Brexit: "Η χώρα θα πρέπει να είναι ...

Λέει ο υποψήφιος διάδοχος της Μέι, ο Ντομινίκ Ράαμπ

H Βρετανία θα πρέπει να είναι έτοιμη να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, δήλωσε σήμερα ο πρώην υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος είναι υποψήφιος διάδοχος της Τερέζα Μέι στην πρωθυπουργία.

Ο Ράαμπ δήλωσε στο BBC ότι για να θεωρηθείς αξιόπιστος στις Βρυξέλλες πρέπει να είσαι διατεθειμένος να αποχωρήσεις από μια διαπραγμάτευση.

Τόνισε πάντως ότι ο ίδιος θα προτιμούσε να αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ με συμφωνία αλλά δεν επιθυμεί καθυστέρηση της προγραμματισμένης ημερομηνίας εξόδου, δηλαδή της 31ης Οκτωβρίου. Υπογράμμισε εξάλλου ότι κατά την γνώμη του, αν τελικά υπάρξει έξοδος χωρίς συμφωνία, η Βρετανία θα υποχρεωθεί νομικά να καταβάλει περίπου 14 δισ στερλίνες, από το κόστος του "διαζυγίου" που ανέρχεται σε 39 δισ.

Από την πλευρά του μιλώντας και εκείνος στο BBC, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ εκτίμησε ότι θα είναι πολύ δύσκολο για τον διάδοχο της Τερέζα Μέι να παρακάμψει την βούληση του κοινοβουλίου και να επιδιώξει να βγάλει την χώρα από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Πολλοί υποψήφιοι για την θέση της Μέι έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε ένα Brexit με ή χωρίς συμφωνία. Το κοινοβούλιο έχει επανειλημμένως καταψηφίσει αυτή την εκδοχή και ο Χάμοντ εκτίμησε ότι δεν οδεύει η χώρα προς την κατεύθυνση της μη συμφωνίας.

Ο Χάμοντ πρόσθεσε μάλιστα ότι το κοινοβούλιο θα ήταν "σφόδρα αντίθετο" σε μια έξοδο χωρίς συμφωνία και ότι ο ίδιος δεν θα στήριζε μια τέτοια εκδοχή.

 ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις