Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Διαμαντής Κανελλόπουλος: «Με ήθος, γνώση και αληθινή αγάπη θα εργαστούμε για τον Ερύμανθο»

Διαμαντής Κανελλόπουλος: «Με ήθος, γνώση...

Oμιλία του υποψηφίου Δημάρχου Ερυμάνθου στο Σταυροδρόμι Τριταίας

«Ενθουσιάστηκαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Σταυροδρόμι Τριταίας στην κεντρική ομιλία του Υποψήφιου Δημάρχου Ερυμάνθου Διαμαντή Κανελλόπουλου. Ο επικεφαλής της παράταξης "Νέα Συμπόρευση για τον Ερύμανθο" καταχειροκροτήθηκε για θέσεις του προγράμματός του ενώ έλαβε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης», αναφέρει η ανακοίνωση του συνδυασμού, η οποία συνεχίζει:

Ο κ. Κανελλόπουλος και τα μέλη του συνδυασμού του υποσχέθηκαν ότι με ήθος, γνώση και αληθινή αγάπη για τον τόπο τους θα εργαστούν σκληρά από την επόμενη ημέρα των εκλογών για να αντιμετωπιστούν σωστά τα προβλήματα.

Η ομιλία του κ. Κανελλόπουλου

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνδημότες

Η δυναμική σας παρουσία εδώ στη Δημοτική Ενότητα της Τριταίας που πρωταγωνίστησε στους αγώνες για τη δημοκρατία και την πρόοδο είναι ιδιαίτερα τιμητική τόσο για εμένα προσωπικά, όσο και για όλους τους υποψήφιους του συνδυασμού μας «Νέα Συμπόρευση για τον Δήμο Ερυμάνθου».

Εδώ από τον ιστορικό αυτό τόπο λίγες ώρες πριν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου ενώνουμε τις δυνάμεις μας στο εγερτήριο όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας, που θέλουν να δουν τον Δήμο Ερυμάνθου να προοδεύει.

Σε όλη τη διάρκεια του προεκλογικού μας αγώνα βρεθήκατε στο πλευρό μας, μας ενθαρρύνατε και μας δώσατε δύναμη να συνεχίσουμε. Απευθυνθήκαμε με ειλικρίνεια και τη γλώσσα της αλήθειας σε όλους εσάς που μας δείξατε το δρόμο της δημιουργίας. Μοιραστήκαμε τις αγωνίες μας για το αύριο των παιδιών μας και αναδείξαμε την αποφασιστικότητά μας να εφαρμόσουμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, να παλέψουμε τον τόπο μας και να χαράξουμε μια νέα ελπιδοφόρα πορεία.

Γι’ αυτό σας ζητώ, ζητώ από κάθε συνδημότη και συνδημότισσα να μας δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης και εκλογής από την πρώτη Κυριακή, ώστε όλοι μαζί να συμπορευτούμε με όραμα, ελπίδα και πίστη, κάνοντας τον Δήμο μας, ισχυρό.

Φίλες και φίλοι,

Η περιοχή μας διαθέτει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να την αναδείξουν σε μητροπολιτικό κέντρο της ενδοχώρας της Αχαΐας.

Με συστηματικές, οργανωμένες και ρεαλιστικές δράσεις, οι οποίες θα είναι το αποτέλεσμα ενός γόνιμου διαλόγου και μίας εποικοδομητικής συνεργασίας όλων των φορέων της ευρύτερης περιοχής πάμε την περιοχή μας μπροστά.

Και η Τριταία πρέπει να αποκτήσει τις ευκαιρίες εκείνες που θα της προσδώσουν αναπτυξιακή ώθηση. Όλοι μαζί, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Τα προβλήματα της καθημερινότητας ωστόσο αποτελούν ακόμη και σήμερα ανυπέρβλητο εμπόδιο, το οποίο μπορεί να ξεπερασθεί μόνο αν υπάρξει συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου μας και κυρίως των νέων ανθρώπων, που πρέπει να πάρουν την «τύχη» της περιοχής στα χέρια τους.

Η Τριταία έχει τις δυνατότητες για να «ανοίξει» την πόρτα στο μέλλον και ως ενιαία πλέον ενότητα με το Φαρραί, το Καλέντζι και το Λεόντιο θα τα καταφέρει, γιατί εμείς θα τα καταφέρουμε!

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Επιγραμματικά και για να μην σας κουράσω θα αναφερθώ στους κεντρικούς άξονες του προγράμματός μας για τη Δημοτική Ενότητα Τριταίας

Στον τομέα των υποδομών,

-Διεκδικούμε τη βελτίωση και εκσυγχρονισμό των οδικών δικτύων, μεταξύ των οποίων η πρώην «111», όπως επίσης και του αγροτικού οδικού δικτύου -Διεκδικούμε αρδευτικές υποδομές, όπως την δημιουργία λιμνοδεξαμενών σε Κάλφα, Δροσιά, Αγία Μαρίνα και Σκιαδά και την αντικατάσταση των αρδευτικών αυλάκων όπου παρουσιάζουν πρόβλημα -Διεκδικούμε την παραχώρηση στο Δήμο παλαιών σχολικών μονάδων και του παλαιού Κτηνιατρείου στην Ερυμάνθεια, προκειμένου να αξιοποιηθούν και να αποδοθούν στους πολίτες για πολιτιστικούς κι άλλους σκοπούς -Διεκδικούμε τον εξηλεκτρισμό όλων των κτηνοτροφικών και αγροτικών μονάδων -Διεκδικούμε πιστώσεις για την αποκατάσταση ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς και για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση του Δήμου μας -Διεκδικούμε τη δημιουργία του Πάρκου οικοτουρισμού στο Φράγμα Πείρου Παράπειρου Προτεραιότητές μας είναι επίσης, η ολοκλήρωση του ιστορικού κέντρου στο Καλέντζι, η διάνοιξη και κατασκευή της Ερυμάνθειας οδού (Μίχα-Τσαπουρνιά-Καλέντζι-Κρυονέρι Ηλείας) καθώς και η αξιοποίηση της απαλλοτριωμένης έκτασης στην Ερυμάνθεια που προοριζόταν για τη δημιουργία Αγροτικού χωριού.

Στον τομέα της καθημερινότητας Ύδρευση, αποχέτευση και καθαριότητα αποτελούν το τρίπτυχο για τις άμεσες παρεμβάσεις μας, προκειμένου να επιτύχουμε βελτίωση ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας. Παράλληλα, στηρίζουμε την ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Ερυμάνθειας, στηρίζουμε τους νέους γονείς με τη δημιουργία παιδικών σταθμών κι άλλων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης. Αντίστοιχα, στηρίζουμε τους νέους αγρότες με συνεχή ενημέρωση για προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά και προώθηση των τοπικών μας προϊόντων. Παράλληλα, διεκδικούμε πιστώσεις για τη δημιουργία παιδικών χαρών σε όλα τα χωριά.

Στον τομέα της ανάπτυξης Η Τριταία διαθέτει μία αξιόλογη πολιτιστική κληρονομιά – αρχαιολογικούς χώρους – θρησκευτικά κι άλλα μνημεία τα οποία αναδεικνύουμε σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως η Αρχαιολογική Υπηρεσία και οι πολιτιστικοί σύλλογοι.  Η περιοχή παρουσιάζει αξιοθέατα που έχουν να κάνουν με την πλούσια ιστορία της που ξεκινά από την Αρχαία Τριταία (4-5 π.χ. αιώνας), περνά στην εποχή του Βυζαντίου, την Επανάσταση του 1821 και φτάνει στη ιστορία των νεότερων χρόνων, με την ανάδειξη δύο εκ των κορυφαίων πολιτικών προσώπων της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας τους Πρωθυπουργούς Γεώργιο, Ανδρέα και Γιώργο Παπανδρέου, που εκατάγοντο από την περιοχή και μάλιστα από το Καλέντζι, όπου λειτουργεί Μουσείο για τα δύο αυτά πρόσωπα. Με βάση αυτά τα αξιοθέατα αναπτύσσουμε τουριστικές δράσεις. Ακόμη, η Τριταία διαθέτει έναν σπουδαίο ορεινό όγκο, τον οποίο αισιοδοξούμε να μετατρέψουμε σε «πυλώνα» αγροτοτουρισμού. Σχεδιάζουμε την αξιοποίηση του ορεινού αυτού όγκου που που προσφέρεται για αθλήματα βουνού, έχοντας ως βάση τις υποδομές που έχουν γίνει όπως η πίστα ανεμοπτερισμού στο Σκιαδοβούνι και οι πίστες αναρρίχησης στο Αλεποχώρι οι οποίες πρέπει να τελειοποιηθούν και να εμπλουτιστούν.  Αναδεικνύουμε όλους τους παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής, τα Κάστρα, τα Μοναστήρια μας, ακόμη και στα Σπήλαια στο παλιό χωριό του Σκιαδά. Όλα αυτά κι άλλα πολλά αποτελούν αδιαμφισβήτητα δυνατά «χαρτιά» στα χέρια της νέας δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής

Στον τομέα του πολιτισμού- αθλητισμού  Με βάση τα έθιμα, αλλά και τις εκδηλώσεις- θεσμούς για την περιοχή δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς προσελκύοντας επισκέπτες. -Αναβιώνουμε τη Λαϊκή συνέλευση για τον απολογισμό των πεπραγμένων μας και την παρέμβαση των συνδημοτών μας -Αναβιώνουμε το Διήμερο Βουνού προβάλλοντας τις δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή με έμφαση στον ανεμοπτερισμό, την αναρρίχηση, την ορειβασία, την πεζοπορία και το ποδήλατο Βουνού. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η προβολή του Δήμου Τριταίας, και η καθιέρωση του σαν προορισμός για εναλλακτικές μορφές τουρισμού και αθλήματα βουνού. -Ενισχύουμε, διευρύνουμε και ενδυναμώνουμε τη Ζωοπανήγυρη της Βουντούχλας, που εδώ και χρόνια αποτελεί ένα κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή. -Στηρίζουμε τις εκδηλώσεις Σκιαδαίικα, κι άλλες πολιτιστικές δράσεις που αναπτύσσουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών μας  -Διερευνούμε τη δυνατότητα διεξαγωγής συνεδρίων, μιας και η περιοχή διαθέτει χώρους, όπως η μεγάλη αίθουσα στο Καλέντζι.

Μπορεί όλα αυτά να σας ακούγονται μεγαλόπνοα και ενδεχομένως ανέφικτα...

Όμως όταν υπάρχει σχεδιασμός και πίστη στις δυνάμεις μας, τα αδύνατα γίνονται δυνατά!

Φίλες και φίλοι,

Τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει θέληση. Και ο συνδυασμός μας έχει τη θέληση να γίνει ο Δήμος μας αναπτυξιακή και τουριστική πύλη.

Η επόμενη μέρα θα μας βρει όλους μαζί, θα μας βρει νικητές!

Στις εκλογές της 26ης Μαΐου εσείς θα είστε ο μεγάλος νικητής!

Πάμε μαζί να αλλάξουμε τον Δήμο Ερυμάνθου, πάμε μπροστά, πάμε δυνατά!

Σας ευχαριστώ από καρδιάς

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις