Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Χρήστος Μπακαλάρος είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο και μιλάει στο thebest.gr

Ο Χρήστος Μπακαλάρος είναι υποψήφιος Δημ...

Με το συνδυασμό Πρωτεύουσα Ξανά

Πώς προέκυψε η απόφαση να ασχοληθείτε με τα κοινά και συγκεκριμένα με την αυτοδιοίκηση;

 

Ήδη συμπλήρωσα 12 χρόνια θητείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στο Δήμο Πατρέων. Μία όμορφη διαδρομή γεμάτη εμπειρίες αλλά πάνω απ’ όλα κατάθεση… ψυχής! Με συνέπεια και υπευθυνότητα πιστεύω ότι κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναδείξω τα προβλήματα της πόλης μας τόσο ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, αλλά και ως δημοτικός σύμβουλος και είμαι βέβαιος ότι τίμησα την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη των συνδημοτών μου, τους οποίους καλώ με σεβασμό να συνεχίσουμε μαζί αυτό που ξεκινήσαμε και να προχωρήσουμε μπροστά για μία πόλη ανθρώπινη, φιλική, ελκυστική και εξωστρεφή..

Γιατί με τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο και το συνδυασμό «Πρωτεύουσα ξανά»; 

Αυτές οι εκλογές όμως είναι διαφορετικές. Η επόμενη περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την Πάτρα, γι’ αυτό και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα αναδειχτεί από τις εκλογές της 26ης Μαΐου πρέπει να είναι ισχυρό, αποτελεσματικό και ικανό να αναμετρηθεί με τις προκλήσεις.  Από αυτή λοιπόν, τη στιγμή και την προσπάθεια του Γρηγόρη Αλεξόπουλου ο οποίος είναι ένας άνθρωπος με προσφορά στον τόπο μας και με μακρά αυτοδιοικητική διαδρομή δεν θα μπορούσα να είμαι «απών». Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος έχει δείξει πως μπορεί να συνθέτει και να συνομιλεί με όλους υπηρετώντας το κοινό καλό. Διαθέτω λοιπόν κι εγώ τις δυνάμεις μου για να γίνει η Πάτρα μας «Πρωτεύουσα Ξανά». 

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τομέας με τον οποίο θα θέλατε να ασχοληθείτε εάν εκλεγείτε; 

Δεν κατέρχομαι υποψήφιος διεκδικώντας οφίτσια, αλλά λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας. Αυτό που χρειάζεται είναι να αναλάβουν τη διοίκηση του Δήμου άνθρωποι που υπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα της Πάτρας κι όχι του κόμματός τους. Όλοι μαζί προσηλωμένοι στο στόχο μας πέρα από αξιώματα και θέσεις με αγάπη, θέληση για συνεργασίες και επιμονή μπορούμε να ξαναφέρουμε την Πάτρα στο προσκήνιο.

Η Πάτρα είναι  μοναδική και μπορεί να αναδείξει τον μητροπολιτικό της ρόλο, γιατί έχει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που αν τα αξιοποιήσουμε θα δώσουμε διέξοδο στους πολίτες.

Εγώ θα είμαι «παρών» και την επόμενη μέρα κοιτώντας τους συμπολίτες μου με ειλικρίνεια στα μάτια, γιατί πάνω απ’ όλα είμαστε όλοι ενεργοί πολίτες και σε κάθε περίπτωση αναλαμβάνω την ευθύνη να τους εκπροσωπήσω με ειλικρίνεια, τόλμη και αποφασιστικότητα. 

Τι θα αλλάζατε άμεσα στην Πάτρα εάν είχατε τη δυνατότητα; 

Την καθημερινότητα και την εικόνα της πόλης, η οποία δυστυχώς μας πληγώνει και μας απογοητεύει. Η μίζερη και κακή διαχείριση της καθημερινότητας όλα αυτά τα χρόνια το μόνο που κατάφερε ήταν να γιγαντώνει τα προβλήματα. Η καθαριότητα είναι ελλιπής, δίνοντας την αίσθηση της βρώμικης πόλης και της ασυδοσίας. Αφισορύπανση, σπασμένοι κάδοι απορριμμάτων, αφιλόξενες πλατείες, χώροι ακόμη και δημοτικοί στους οποίους τα άτομα με ειδικές ανάγκες δεν έχουν πρόσβαση, κυκλοφοριακό. Για να μην μιλήσω για την κατάσταση των δρόμων οι οποίοι είναι «βομβαρδισμένοι». Πρέπει πρώτα απ’ όλα να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης μας, γιατί μόνο έτσι θα αλλάξει και η ψυχολογία μας. Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να περπατάμε με σκυμμένο το κεφάλι. Η «αρχόντισσα» Πάτρα έγινε μια κατάκοπη… γερόντισσα εξαιτίας των αδιέξοδων πολιτικών της δημοτικής Αρχής, η οποία με ξεπερασμένες πρακτικές απέτυχε να βελτιώσει το επίπεδο διαβίωσης των συμπολιτών μας, την ποιότητα ζωής. 

Ποιο είναι το πλεονέκτημα της πόλης που θα έπρεπε να αξιοποιηθεί; 

Η θάλασσά της, στην οποία η Πάτρα στρέφει το βλέμμα μετά από αρκετά χρόνια. Η αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου μπορεί και είναι ανάγκη να αποτελέσει την απάντηση στην πολυεπίπεδη κρίση που μαστίζει την πόλη μας με κυρίαρχη συνέπεια τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.  Το παραλιακό  μέτωπο της πόλης δεν είναι μόνο το αληθινό αστικό πρόσωπο της Πάτρας, είναι ο πνεύμονας της και περιμένει εκεί να την αναστήσει, ως ένα από τα ομορφότερα της Μεσογείου και της  ευρωπαϊκής Περιφέρειας γενικότερα. Δεν θα γίνει μόνο με πράσινο, παγκάκια, μονοπάτια, ποδηλατόδρομους, πράσινο και βρυσούλες. Θα γίνει με επενδύσεις στον χαρακτήρα του λιμανιού όπως μια σύγχρονη μαρίνα μεγάλων σκαφών. Θα γίνει με επιχειρηματικές δράσεις στον κλάδο της αναψυχής και της εστίασης. θα εξασφαλιστεί με εμπορική δράση, εστιατόρια, υποδομές αναψυχής αλλά και πολιτισμού και εκπαίδευσης όπως θα ήταν ένα ενυδρείο, ένας εκθεσιακός χώρος ή ένα μικρό ναυτικό μουσείο, θεματικό ως  προς την τοπική ιστορία. Οι ξενοδοχειακές μονάδες και σύντομα ο προαστιακός σιδηρόδρομος θα λειτουργούν υποστηρικτικά και η τοπική οικονομία θα γίνει οικονομία αλληλεπίδρασης. Οι τουρίστες, οι Πατρινοί επιχειρηματίες, το τοπικό πολιτιστικό δυναμικό, επιτέλους δεν είναι οι  “ταξικοί εχθροί”  ή ό,τι άλλο γραφικό πολιτικό και κοινωνικό χαρακτηρισμό που υπαγορεύει ο Περισσός για να κρατήσει το τρίτο μεγαλύτερο Δήμο της πόλης στατιστικό επίτευγμα των εκλογών. Όλοι αυτοί, είναι εν δυνάμει επενδυτές, οικονομικοί αιμοδότες, καταναλωτές. Που φέρνουν αν τους αφήσουμε, χρήματα και θέσεις εργασίας που με την σειρά τους ανοίγουν τους οικονομικούς και κοινωνικούς ορίζοντες αυτή της μαραζωμένης πόλης. Κι αυτό είναι δουλειά της επόμενης δημοτικής Αρχής… 

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα τρία πιο σοβαρά προβλήματα της Πάτρας; 

Πρώτον, η έλλειψη καθαριότητα και η εικόνα της πόλης, δεύτερον η στασιμότητα και η εσωστρέφεια και τρίτον, η αδυναμία χάραξης οποιασδήποτε αναπτυξιακής στρατηγικής.

Συγκεκριμένα, η Πάτρα είναι ουραγός σε θέματα ανάπτυξης, αλλά και σε σημαντικά έργα υποδομής τα οποία οι πολίτες έχουν ανάγκη και δικαιούνται, όπως ύδρευσης, αποχέτευσης, οδοποιίας, κ.α., ενώ την ίδια ώρα, η καθημερινότητα φαντάζει ανυπέρβλητο εμπόδιο με την πόλη να μην έχει κανόνες λειτουργίας (κυκλοφοριακό, σχέδιο πόλεως, πεζοδρομήσεις, κ.α.).

Ήλθε η ώρα επιτέλους η πόλη να αλλάξει. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε άλλο χρόνο, ούτε να «κλαίμε» πάνω από τα… συντρίμμια που αφήνει πίσω της η παρωχημένη πολιτική αντίληψη της απερχόμενης δημοτικής Αρχής. Είναι γεγονός πως ο χρόνος που χάνεται δεν αναπληρώνεται…, γι’ αυτό και η ευθύνη της παράταξής μας να γίνει η Πάτρα «Πρωτεύουσα Ξανά» είναι μεγαλύτερη. 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Ο Χρήστος Μπακαλάρος γεννήθηκε στο Μίραλι Αχαΐας και ζει στην Πάτρα

Αποφοίτησε από το Δ’ Γυμνάσιο Πατρών και σπούδασε Αρχιτέκτονας- Μηχανικος

Είναι ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ

Το 1981, μαζί με τη σύζυγό του, Θεοδώρα Ασημακοπούλου, απόφοιτη Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ξεκινούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα στο χώρο των μελετών και κατασκευών, την οποία διατηρούν μέχρι σήμερα

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φαρραίων Πάτρας

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στη διοίκηση του Εθνικού Σταδίου Πατρών

Διετέλεσε Πρόεδρος της Ολυμπιάδας Πατρών και συνέδεσε το όνομά του με την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου, που είχε τη μελέτη και την επίβλεψη

Το 2006 εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πατρέων με το συνδυασμό του Ανδρέα Φούρα

Από τον Ιανουάριο του 2007 έως τον…. διετέλεσε Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ υλοποιώντας ένα πολύπλευρο έργο αναβάθμισης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης της Πάτρας αλλά και μία δέσμη παρεμβάσεων για την εσωτερική αναδιάρθρωση της Επιχείρησης. Μάλιστα επί των ημερών του στην προεδρία της ΔΕΥΑΠ ξεκίνησε μεταξύ άλλων το μεγάλο έργο της επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης σε περιοχές της αρκτικής πλευράς της Πάτρας.

Από το 2014 έως σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος Πατρέων.

Ο Χρήστος Μπακαλάρος έχει τέσσερα παιδιά, τον Γιάννη, την Αρίστη, τον Αποστόλη και τη Βασιλική.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις