Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άλλος παίρνει κλήση, άλλος πληρώνει …

Άλλος παίρνει κλήση, άλλος πληρώνει …
Βγενόπουλος Φάνης

Η απίστευτη ταλαιπωρία συμπολίτη που έφτασε μέχρι τα Δικαστήρια

Φανταστείτε ένα ωραίο πρωί να μάθετε, εντελώς ξαφνικά, πως χρωστάτε στο Δήμο ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό από κλήσεις για τροχαίες παραβάσεις, τις οποίες ουδέποτε κάνατε! Και φανταστείτε, όταν αρχίσετε να την ψάχνετε την υπόθεση, πως σαφώς και δεν τις κάνετε, μιας και ανακαλύπτετε πως το όχημα δεν ανήκει σε εσάς, αλλά σε κάποιον άλλον!

Η παραπάνω περιγραφή, δυστυχώς, δεν είναι δημιούργημα κάποιας φαντασίας, αλλά καθημερινότητα για αρκετούς. Όπως για παράδειγμα του συμπολίτη, ο οποίος έμαθε πως χρωστά στο Δήμο Πατρέων 773,92 ευρώ για ένα όχημα που δεν του άνηκε και αναγκάστηκε να τα πληρώσει…

Ο άνθρωπος για να αποδείξει το… αυτονόητο προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, η οποία με απόφαση του Πταισματοδικείου Πατρών, αναγνώρισε με απόφαση του 2018 πως πράγματι, ο συγκεκριμένος δεν είναι ο ιδιοκτήτης του οχήματος στο οποίο βεβαιώθηκαν οι παραβάσεις. Έτσι ο Δήμος επέστρεψε τώρα, το ποσό που είχε πληρώσει ο άνθρωπος ως   «αχρεωστήτως εισπραχθέν».

Η παραπάνω περίπτωση δεν είναι η μοναδική. Όπως λένε στο thebest.gr, άνθρωποι που γνωρίζουν η διαδικασία με τις κλήσεις είναι η εξής: Ο τροχονόμος ή αστυνομικός βεβαιώνει την κλήση, στην οποία αναγράφεται ο αριθμός κυκλοφορίας, η μάρκα του οχήματος και το χρώμα του. Η κλήση, που δεν έχει πληρωθεί εντός των χρονικών διοριών, στέλνεται από την Αστυνομία στο Δήμο, ο οποίος με τη σειρά του, απευθύνεται στο Μηχανολογικό για να βρει τον ιδιοκτήτη και να «ταυτοποιήσει» το πρόστιμο. Από το Δήμο Πατρέων, αναφέρουν πως παλιότερα που δεν υπήρχε μηχανοργάνωση, υπήρχαν περισσότερα τέτοιου είδους περιστατικά, αφού οι καταστάσεις των ιδιοκτητών οχημάτων δεν ήταν επικαιροποιημένες. Έτσι, εάν κάποιος ιδιοκτήτης πωλούσε το όχημα του σε κάποιον άλλον, υπήρχαν περιπτώσεις που στις καταστάσεις δεν εμφανίζονταν οι νέοι ιδιοκτήτες, αλλά οι παλαιοί, με αποτέλεσμα σε αυτούς να βεβαιώνονται τα πρόστιμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εάν κάτι τέτοιο σας συμβεί, καλό είναι να περάσετε πρώτα από το Ταμείο του Δήμου Πατρέων, ώστε να ξεκαθαρίσετε την υπόθεση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις