Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αποστόλης Μάρκος: Κριτήριο επιλογής, το συμφέρον της Πάτρας και των Πατρινών

Αποστόλης Μάρκος: Κριτήριο επιλογής, το ...

Άρθρο του Αποστόλη Μάρκου, υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου με τον συνδυασμό «Πάτρα: Η δική μας Πόλη» του Ν. Τζανάκου

«Σε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο γίνεται συζήτηση για τον νέο εκλογικό νόμο, τις προοπτικές συνεργασίας και την ανάπτυξη μιας νέας φιλοσοφίας στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενωτική, χωρίς κομματικές ταυτότητες και συμφέροντα παρά μόνο την αγάπη για την πόλη και το μέλλον των παιδιών μας.   Είναι αυτή συζήτηση ρεαλιστική ή μήπως αποτελεί μία ουτοπία;

Είναι ξεκάθαρο σε όσους έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο με τα κοινά, πως "έχει φτάσει η ώρα". Ο Ελληνικός λαός και οι πολίτες της Πάτρας, σε μεγάλο βαθμό θέλουν αυτή την αλλαγή. Είναι κουρασμένοι από το παρελθόν, τις πελατειακές σχέσεις και τα συμφέροντα. Προσωπικά, εγώ και η παράταξή μας είμαστε υπέρμαχοι αυτής της νέας μορφής τοπικής αυτοδιοίκησης και πιστεύω πως είναι ο δρόμος να πάμε μπροστά, να ανταγωνιστούμε και να φτάσουμε άλλες πόλεις της Ευρώπης και του κόσμου. 

Υπάρχει όμως κάτι που δεν έχει πει κανείς στους πολίτες - ψηφοφόρους:

Δεν είναι εφικτό να κερδίσουμε το στοίχημα της συνεργασίας και της προόδου με …όποιον και αν είναι ο επόμενος δήμαρχος!  Τί θα συμβεί δηλαδή εάν ο επόμενος δήμαρχος εκπροσωπεί και λειτουργεί κατ’ εντολή ενός κόμματος ή κάποιων άλλων συμφερόντων; Αν δεν είναι σε θέση να βάλει πάνω από κάθε τι άλλο το συμφέρον της πόλης, και μόνον αυτό; Δεν θα μπορεί να συνεργαστεί με κανέναν συνυποψήφιο που νοιάζεται μόνο να προσφέρει στην πόλη, παρά μόνο με όποιον σκέφτεται και ενεργεί όπως εκείνος.

Αλλά σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό για την πόλη και τους πολίτες, για τους ρυθμούς ανάπτυξης και το μέλλον των νέων ανθρώπων που ζουν σε αυτή. Για όλα τα παραπάνω καλώ τους πολίτες να ψηφίσουν με γνώμονα το καλό όλης της πόλης και τις προοπτικές ανάπτυξης. Να μην πλανάται κανείς από προπαγάνδες και μικροκομματικά συμφέροντα που ρίχνουν …στάχτη στα μάτια και δεν θέλουν να αφήσουν να παρακολουθήσουμε τι συμβαίνει γύρω τους σε άλλες πόλεις. Η επιλογή των πολιτών στις 26 Μαΐου πρέπει να είναι επιλογή … Προσώπων που έχουν δείξει και αποδείξει, ότι βάζουν πρώτα την Πάτρα. Και ότι έχουν τη δύναμη να παραμερίσουν όσα τους χωρίζουν, για να δουλέψουν πάνω σε ό,τι τους ενώνει: Το κτίσιμο μιας πόλης που αξίζουμε όλοι».

 

  • Ο Αποστόλης Μάρκος είναι Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη “Πάτρα: Η δική μας πόλη” του Νίκου Τζανάκου

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις