ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βροχερό πενθήμερο πριν έρθει το... καλοκαίρι! Αλλάζει από σήμερα ο καιρός με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Βροχερό πενθήμερο πριν έρθει το... καλοκαίρι! Αλλάζει από σήμερα ο καιρός με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Αναλυτικές προγνώσεις για Πάτρα και Δυτική Ελλάδα

Πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων ανυψώνεται προς την δυτική -βορειοδυτική Ευρώπη ‘’αναγκάζοντας’’ ατμοσφαιρική διαταραχή να κατέλθει γρήγορα και μέσω της κεντρικής Ευρώπης προς την κεντρική Μεσόγειο. Εκεί στον κόλπο της Γένοβας αναμένεται να συντελεστεί κυκλογένεση. Το βαρομετρικό χαμηλό που θα δημιουργηθεί στην προαναφερθείσα περιοχή, κινούμενο ανατολικότερα- νοτιοανατολικότερα μέσα στην Κυριακή θα μεταβάλλει τον καιρό κυρίως στα δυτικά-κεντρικά και βόρεια διαμερίσματα αρχής γενομένης από τις απογευματινές-βραδυνές ώρες της ημέρας και από τα βορειοδυτικά.

Το κέντρο του χαμηλού αναμένεται να παραμείνει μέχρι και το πρώτο μισό της Τρίτης πάνω από τα νότια τμήματα της Ιταλίας

Κατόπιν αναμένεται αποκοπή αυτού από την γενική ατμοσφαιρική κυκλοφορία και στροβιλισμός του στην τροπόσφαιρα μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας μέχρι και την Παρασκευή.

«Άστατη» εβδομάδα στη Δυτική Ελλάδα

Την Δευτέρα η ψυχρή μετωπική επιφάνεια του χαμηλού θα κινηθεί προς την δυτική Ελλάδα οδηγώντας στην εκδήλωση βροχοπτώσεων και καταιγίδων κατά τόπους ισχυρών με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται σε βόρειο & κεντρικό Ιόνιο, Ήπειρο και βορειοδυτική Αιτ/νια.

Το διάστημα Τρίτη έως και Παρασκευή αναμένεται να επικρατήσει έντονη αστάθεια σε όλη την δυτική επικράτεια με κατά τόπους μπόρες και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Τα ισχυρότερα φαινόμενα φαίνεται και πάλι να εντοπίζονται στις περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν και την Δευτέρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Ιόνιο με εντάσεις στα 5-6bf μέχρι και την Τρίτη, ενώ από Τετάρτη θα στραφούν σε πιο δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει κάμψη ως προς τις τιμές του Σ/Κ με τις μέγιστες το διάστημα Δευτέρα – Παρασκευή να κυμαίνονται μεταξύ 18-21oC, με τις ψυχρότερες ημέρες της εβδομάδος να είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη.

Καιρική αστάθεια και στην Πάτρα

Όσον αφορά την Πάτρα, αναμένεται έως και την Παρασκευή ασταθής καιρός σε καθημερινή βάση κατά την διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών κυρίως ωρών με ισχυρές μπόρες και τοπικές καταιγίδες, με τα περισσότερα φαινόμενα να εντοπίζονται κατά την διάρκεια της Δευτέρας & της Πέμπτης. O υδράργυρος θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές του, οι οποίες θα κινούνται στην πόλη στα επίπεδα των 18-21oC.

Τάση Επόμενων Ημερών: Υπάρχει σαφής τάση για βελτίωση του καιρού από το Σάββατο, ενώ υπάρχουν και οι πρώτες ενδείξεις για σημαντική άνοδο του υδραργύρου από την Κυριακή και μετέπειτα με θερμές αέριες μάζες από την βόρεια Αφρική να δείχνουν διάθεση να μας επισκεφθούν.

Επιμέλεια Πρόγνωσης : Νικόλας Σερέτης Ρωμανός Πατρών & Για το www.meteoclub.gr : Nick-Stormlover

Σχόλια

Ειδήσεις