Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καρκινοπαθής δασκάλα πληρώνει τον αντικαταστάτη της όσο απουσιάζει λόγω ασθενείας

Καρκινοπαθής δασκάλα πληρώνει τον αντικα...

Στις ΗΠΑ

Οι γονείς των μαθητών ενός σχολείου στο Σαν Φρανσίσκο συγκέντρωσαν χρήματα προκειμένου να βοηθήσουν μία δασκάλα που πάσχει από καρκίνο και η οποία, βάσει της νομοθεσίας, είναι υποχρεωμένη να πληρώνει τον μισθό του αντικαταστάτη της, ένα ποσό που ανέρχεται περίπου στα 200 δολάρια την ημέρα (180 ευρώ).

Η κατάσταση αυτή «δεν περιορίζεται μόνο στην περιφέρεια αυτή ούτε στο Σαν Φρανσίσκο», επεσήμανε η Λόρα Ντάντνικ εκπρόσωπος της σχολική περιφέρειας, εξηγώντας ότι η υποχρέωση αποζημίωσης από τους ίδιους τους καθηγητές των αντικαταστατών τους προβλέπεται βάσει νόμου του 1976 και ισχύει για όλα τα σχολεία της Καλιφόρνιας. Βάσει της συμφωνίας που έχουν υπογράψει η περιφέρεια και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών, οι καθηγητές έχουν δικαίωμα να λάβουν δέκα ημέρες αναρρωτική άδεια ετησίως. Μόλις ξεπεράσουν αυτό το όριο μπορούν να λάβουν επιπλέον 100 ημέρες, στη διάρκεια των οποίων «λαμβάνουν το σύνολο του μισθού τους μείον το κόστος για τον αντικαταστάτη τους», εξήγησε η εκπρόσωπος.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις