Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΑΝΘΙΝΑ ΜΠΟΥΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΙΟΥ

ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΑΝΘΙΝΑ ΜΠΟΥΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Σας έχουμε ιδέες λουλουδιαστές

Η φύση τριγύρω έχει φορέσει τα γιορτινά της και με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας- Mothers Day αυτή την Κυριακή 12 Μαίου, σας προτείνουμε συνδυασμούς λουλουδιών για να προσφέρετε το ωραιότερο ανοιξιάτικο μπουκέτο. Μεμιάς έτσι το σπίτι της μαμάς θα ομορφύνει! Τριαντάφυλλα σε απίθανα χρώματα, χρυσάνθεμα, γαρύφαλλα, τουλίπες, μαργαρίτες, πανσέδες από τον κήπο, τον αγρό και το ανθοπωλείο μπορούν με το δικό μας άγγιγμα να δείξουν υπέροχα.

 

 

Κατά την άποψη των ειδικών η απλότητα αποφέρει συνήθως το πιο χαριτωμένο και τρυφερό αποτέλεσμα. Παραμερίστε τους … μεγαλομανείς, περίτεχνους και πολυσύνθετους συνδυασμούς και εστιάστε στην επανάληψη και την ομοιογένεια.

Ένα μπουκέτο με απλά χαμομήλια ή άγρια τριαντάφυλλα, δεμένα ανεπιτήδευτα, αποπνέει  δροσιά, φρεσκάδα και φυσικότητα. Από εκεί και πέρα «παίξτε» με τα χρώματα π.χ. όλα μονόχρωμα, ή όλα παστέλ και δώστε προσοχή στα ύψη. Οι υπερβολές και οι επιτηδευμένες συνθέσεις στο αμπαλάζ  «κουκουλώνουν» συνήθως την φυσική ομορφιά των λουλουδιών, οπότε καλό είναι να τις αποφύγετε. Oι υφασμάτινες κορδέλες και οι σπάγγοι δείχνουν ασυζητί καλύτερα από ό,τι πλαστικό. Εάν ξέρετε και το κατάλληλο βάζο, ορίστε και τα ύψη των λουλουδιών κυκλικά ή κατά μήκος.

Θυμίζουμε ότι η Γιιορτή της Μητέρας δεν είναι ελληνική γιορτή.  Προέκυψε από ένα αμερικάνικο κίνημα γυναικών μητέρων  ονόματι Mothers Friendship Day κατά τον εμφύλιο. Την ιδέα συνέχισε η κόρη της ιδρύτριας και τελικά η γιορτή καθιερώθηκε στη Δυτική Βιρτζίνια το 1910. Το 1914 επισημοποιήθηκε με εθνική διακήρυξη για τη δεύτερη Κυριακή του Μαίου και σήμερα έχει εξαπλωθεί σε 40 χώρες. Υπάρχουν βέβαια όπως πάντα και  ενστάσεις εφόσον την αγάπη για τη μητέρα την αισθανόμαστε και την εκδηλώνουμε καθημερινά, με αφορμή την εμπορικοποίηση, όμως είναι μια χαρούμενη και αισιόδοξη αφορμή να θυμόμαστε καλύτερα τη μητρική προσφορά. Αλλά και να αξιοποιήσουμε τον άνθινο οργασμό ολόγυρα!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View