Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σε Καβάσιλα, Τραγανό και Βαρθολομιό ο Απόστολος Κατσιφάρας

Σε Καβάσιλα, Τραγανό και Βαρθολομιό ο Απ...

«Ολοκληρώσαμε έργα που έδωσαν μεγάλη ανάσα στην περιοχή»

Με εμπόρους, επαγγελματίες και πολίτες συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος -συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους- επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης τα Καβάσιλα, το Τραγανό και το Βαρθολομιό.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, κατά τις επαφές του ο κ. Κατσιφάρας έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο που βελτιώνουν την προσβασιμότητα σε περιοχές της Ηλείας όπως στη Βάρδα, τα Λεχαινά, τα Χανάκια, τα Καβάσιλα και αναβαθμίζουν την οδική ασφάλεια. Σημείωσε ωστόσο ότι άμεση προτεραιότητα παραμένει η κατασκευή της Ολυμπίας Οδού, στο σύνολο του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου του έργου. «Αυτό σημαίνει ότι ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα φτάσει έως το Καλό Νερό και την Τσακώνα, καλύπτοντας στο σύνολό της την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Η θέση μας αυτή είναι καθαρή και σταθερή, γι αυτό και παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις», σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Παράλληλα, κατά τις επισκέψεις του στο Τραγανό και το Βαρθολομιό ο κ. Κατσιφάρας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε σημαντικές υποδομές που έθεσε σε προτεραιότητα η Περιφερειακή Αρχή. «Πρόκειται για έργα στον τομέα του Περιβάλλοντος, που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στοχεύοντας στην προστασία της δημόσιας υγείας και την αναβάθμιση της ποιότητας του οικοσυστήματος» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας και έφερε ως παράδειγμα τη λειτουργικότητα του Βιολογικού Καθαρισμού Γαστούνης – Βαρθολομιού που διασφαλίστηκε με την προμήθεια του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, ώστε οι εγκαταστάσεις που έχουν υλοποιηθεί να μπορούν να αντεπεξέλθουν στην επεξεργασία των λυμάτων.

Επίσης, όπως είπε, έχουν δρομολογηθεί τα εσωτερικά δίκτυα του οικισμού Μυρσίνης και ο υποθαλάσσιος αγωγός κοινού βιολογικού καθαρισμού Ανδραβίδας - Λεχαινών - Τραγανού, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων υπερβαίνει τα 4 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος επίσης σε έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ανέφερε ότι σύντομα μπορούν α ξεκινήσουν οι εργασίες αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων στα γήπεδα Τραγανού και Θινών Βαρθολομιού, καθώς η χρηματοδότηση των εργασιών είναι πλέον διασφαλισμένη έπειτα από την απόφαση ένταξης που υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις