Γιατί ο πολιτισμός δεν έχει ούτε σύνορα, ούτε όρια, αλλά ούτε και περιορισμούς
Mε την προβολή της ταινίας "Le herisson/ Η γοητεία του σκαντζόχοιρου", στις 20:00 στην Παπαχριστοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη (Πλατεία Μπελογιάννη), ξεκινά σήμερα στην Αμαλιάδα το Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου.
Θα ακολουθήσει αύριο Κυριακή η προβολή της ταινίας "Le petit Nicolas/Ο μικρός Νικόλας". H είσοδος του κοινού είναι δωρεάν.
Δήλωση του, Ο συνδιοργανωτή του Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου Νίκος Σαφαρής, μίλησε στο iliatora.gr :
"Πρώτα από όλα θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Πρόεδρο της Παπαχριστοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, Κα Εύη Πάλλα-Χρονοπούλου που αποδέχτηκε την πρόταση για την προβολή ταινιών γαλλικού κινηματογράφου στην δανειστική αίθουσα.
Το Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου της Ελλάδας έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η πρωτοβουλία μας αυτή έχει ως στόχο να κάνει γνωστή στο κοινό την γαλλική 7η τέχνη, με πέντε επιλεγμένες ταινίες που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και προβάλλονται δωρεάν. Με το Φεστιβάλ αυτό θέλουμε ο χώρος της Βιβλιοθήκης να αποτελέσει το σημείο αναφοράς όλων όσων μοιράζονται το πάθος για τον γαλλικό κινηματογράφο, αλλά και όλων όσων θέλουν να το ανακαλύψουν. Γιατί στο τέλος εκείνο που μένει είναι η σκέψη ότι ο πολιτισμός δεν έχει ούτε σύνορα, ούτε όρια, αλλά ούτε και περιορισμούς."
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr








