ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Περιφορά των Επιταφίων το μεσημέρι σε εκκλησάκια, ιδρύματα και δημοτικά κοιμητήρια της Πάτρας

Η Περιφορά των Επιταφίων το μεσημέρι σε εκκλησάκια, ιδρύματα και δημοτικά κοιμητήρια της Πάτρας

Τη Μεγάλη Παρασκευή

Νωρίς το απόγευμα βγαίνουν αρκετοί Επιτάφιοι στην Πάτρα σήμερα Μεγάλη Παρασκευή. Δείτε αναλυτικά:

Τιμώντας την μακρά προσκοπική παράδοση, που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980, οι Παλαιοί Πρόσκοποι και οι Οδηγοί της Πάτρας αναλαμβάνουν και φέτος την περιφορά του Επιταφίου του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών στις 4 το απόγευμα.

Παλαιοί και νέοι, πρόσκοποι και οδηγοί, συμμετέχουν στη θεία λειτουργία ψέλνοντας τα Εγκώμια του Επιταφίου Θρήνου και στη συνέχεια, πραγματοποιούν περιφορά του Επιταφίου στους γύρω δρόμους και στον προαύλιο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, για να καταλήξουν μπροστά στις σκάλες του Ι.Ν., όπου κρατούν τον Επιτάφιο για να περάσουν από κάτω οι πιστοί.

Ιδιαίτερο τόνο θα έχει φέτος η περιφορά καθώς με πρωτοβουλία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων 2ου Συστήματος Πάτρας, η πομπή θα πλαισιωθεί από τη νεοσύστατη Φιλαρμονική του Αγίου Διονυσίου υπό τη διεύθυνση του κ. Νίκου Λιόπετα, από την οποία θα ακουστούν πένθιμα εμβατήρια όπως «Αι γενέαι πάσαι» αλλά και «Μεγάλη Παρασκευή», το οποίο αποτελεί σύνθεση του κ. Λιόπετα.

 

Το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου και στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Θωμά στην καστροπολιτεία της Achaia clauss.

Το απόγευμα γίνεται η περιφορά του Επιταφίου και στο Κωνστανττοπούλειο Ευγηρείο Πατρών.

Την Μ. Παρασκευή η Περιφορά των Επιταφίων στα Δημοτικά Κοιμητήρια θα γίνει ως ακολούθως:

Στο Β’ Κοιμητήριο στις 4.45 μ.μ.

Στο Α’ Κοιμητήριο στις 6.30 μ.μ.

Η Περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Χαραλάμπους στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο θα γίνει στις 4 μ.μ.

Από τις 2 μ.μ. μέχρι και το τέλος της Περιφοράς των Επιταφίων δεν επιτρέπεται η είσοδος και η παραμονή εντός των χώρων των Δημοτικών Κοιμητηρίων παντός οχήματος

Σχόλια

Ειδήσεις