ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτορεπορτάζ από την έξοδο του Μεσολογγίου: Ο Αλιάγας, ο Νίκος Παπανδρέου και οι σέλφι

Φωτορεπορτάζ από την έξοδο του Μεσολογγίου: Ο Αλιάγας, ο Νίκος Παπανδρέου και οι σέλφι

Όλα όσα έγιναν

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, κορυφώθηκαν την Κυριακή των Βαίων, οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, που είναι αφιερωμένες στην 193η Επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ενώ παρών ήταν και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Μεταξύ άλλων στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Νίκος Παπανδρέου, αλλά και ο Νίκος Αλιάγας, ο οποίος αν και ζει και κάνει καριέρα στο Παρίσι, δεν ξεχνά τον τόπο καταγωγής του.

Το πρωί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος τελέσθηκε Δοξολογία.

Ακολούθησε η πομπή της Εικόνας της Εξόδου και η μετάβαση στον Κήπο των Ηρώων όπου μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έγινε η βράβευση των νικητών του 73ου Δρόμου Θυσίας. Τον Πανηγυρικό εκφώνησε ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Η τελετή στον Κήπο των Ηρώων ολοκληρώθηκε με το Μοιρολόι «Να ζει το Μεσολόγγι» από την υψίφωνο Vivian Douglas με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου.

Αμέσως μετά, στην Πινακοθήκη του Δήμου έγινε η ανακήρυξη  Επιτίμου Δημότη και επίδοση του Χρυσού Μεταλλίου της Πόλεως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δείτε φωτογραφίες του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου:

 

Σχόλια

Ειδήσεις