Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα: Ξεκινούν ενημερωτικές δράσεις για τη νόσο Crohn και την Ελκώδη Κολίτιδα

Πάτρα: Ξεκινούν ενημερωτικές δράσεις για...

Την Παρασκευή 19/4 στις 18.30 στο Γυμνάσιο Οβρυάς η πρώτη

Μία ενημερωτική εκστρατεία από το Σωματείο Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδους Κολίτιδας ξεκινά από την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου Crohn και Ελκώδους Κολίτιδας που έχει θεσπιστεί να είναι στις 19 Μαΐου.

Η πρώτη δράση πραγματοποιείται στο Γυμνάσιο Οβρυάς Πατρών την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 6.30 το απόγευμα σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας του Ν. Τομέα Πατρών, της 7ης ΤΟΜΥ Μεσσάτιδος, τους εκπροσώπους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου, του 1ου και 2ουΔημοτικού σχολείου Οβρυάς και του Δημοτικού σχολείου Καλλιθέας.

Γιατροί παθολόγοι του Κέντρου Υγείας του Ν. Τομέα, ειδικευμένοι σε αυτοάνοσες παθήσεις καθώς και επισκέπτες Υγείας θα μιλήσουν για το τι σημαίνουν οι νόσοι του Crohn και της Ελκώδους Κολίτιδας αλλά και για την αντιμετώπιση αυτών. Πιο συγκεριμένα θα μιλήσουν ο Διευθυντής της Γενικής Ιατρικής, αναπληρωτής επιστημονικός υπεύθυνος Κέντρου Υγείας Ν.τομέα Πάτρων, κ.Γιώργος Μαντζουράνης και η επισκέπτρια Υγείας της 7ης ΤΟΜΥ Μεσσάτιδος, κ.Άννα Τσακανίκα με θέμα: «Η Νόσος Crohn και η Ελκώδης Κολίτιδα με αφορούν;».

Στη συνέχεια θα απευθύνουν χαιρετισμούς η Πρόεδρος του Σωματείου, Νίκη Καρακάση, προσκεκλημένοι από το χώρο της Τ.Α και της Περιφέρειας ενώ, ακολούθως, θα μιλήσουν άνθρωποι που βιώνουν τη νόσο και πώς την αντιμετωπίζουν. Τέλος, θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με διατύπωση ερωτημάτων από τους παρευρισκομένους.

«Η εκστρατεία θα γίνει σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, ώστε να μάθει και ο τελευταίος πολίτης για το πώς αντιμετωπίζεται η νόσος. Όταν γνωρίζεις τι σημαίνει το αυτοάνοσο αυτό νόσημα, τότε προλαμβάνεις πολλά πράγματα» , επισήμανε χαρακτηριστικά η κ. Καρακάση, προσθέτοντας ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό περιστατικών από 15 χρονών και άνω.

«Σκοπός μας είναι η ενημέρωση των γονιών για τη νόσο και το πώς πρέπει να συμπεριφερθούν στα παιδιά τους, όταν έχουν συνεχόμενες διάρροιες συνοδευόμενες από κοιλιακό άλγος. Είμαστε στη διάθεση όλων των γονέων, προκειμένου να πληροφορηθούν και από εμάς ως Σωματείο αλλά και από τους γιατρούς για τη συγκεκριμένη χρόνια νόσο που, ακόμη και σε καταστολή αν βρίσκεται, υπάρχει κίνδυνος υποτροπιασμού της», ανέφερε.

Εν τω μεταξύ, πρόκειται να πραγματοποιηθούν κι άλλες δράσεις μέχρι το τέλος Μαΐου, με αποκορύφωμα την τελευταία δράση του Σωματείου στην Πλατεία Γεωργίου Α’ στις 18 Μαΐου 2019 με ανοιχτές ομιλίες, παιδικά χορευτικά του Δήμου Πατρέων, περίπτερα ενημέρωσης και τη Συνδρομή της «Αλσοκίνησης» με αθλοπαιδιές και ποδηλατικούς αγώνες.

Κείμενο: Άνθη Ροδοπούλου

Στη φωτ. η Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδους Κολίτιδας, Νίκη Καρακάση.

Στη φωτ. η Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων...

Στη φωτ. η Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδους Κολίτιδας, Νίκη Καρακάση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being