Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πατρινό Καρναβάλι 2026
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μ. Σπυράκη από Πάτρα: "Η κυβέρνηση επέλεξε να κλείσει τα αυτιά στην ηχηρή διαμαρτυρία των καταστηματαρχών"

Μ. Σπυράκη από Πάτρα: "Η κυβέρνηση ...

Στην Πανελλήνια συνδιάσκεψη για την εστίαση από το Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας

Στην Πανελλήνια συνδιάσκεψη για την εστίαση η οποία πραγματοποιείται στην Πάτρα από τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης η Μαρία Σπυράκη. Να σημειώσουμε ότι η συνδιάσκεψη  γίνεται ένα μήνα περίπου μετά την επιτυχημένη κινητοποίηση τους όπου περισσότερες από χίλιες επιχειρήσεις εστίασης έκλεισαν για μία ολόκληρη μέρα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

«Το βασικό πρόβλημα της εστίασης δεν είναι άλλο από την υπερφορολόγηση. Αυτή είναι που της στερεί τη δυνατότητα να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Η υπερφορολόγηση είναι ένα θέμα που η Νέα Δημοκρατία θέλει να αντιμετωπίσει αμέσως.

Η διαμαρτυρία από την Πάτρα έφτασε στα αυτιά της κυβέρνησης αλλά επέλεξε να τα κλείσει

 

Για το λόγο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί στη μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο από το 23% στο 13%. Με αυτό τον τρόπο θα αυξηθεί η φορολογική συμμόρφωση, θα υπάρξουν θέσεις εργασίας και δε θα δούμε ξανά κλειστά μαγαζιά στην Πάτρα, όπου η διαμαρτυρία ήταν ηχηρή και έφτασε στα αυτιά της κυβέρνησης αλλά επέλεξε να τα κλείσει» δήλωσε η υποψήφια Ευρωβούλευτης με τη ΝΔ και μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνδιάσκεψη ήταν τα μεγάλα προβλήματα της εστίασης και οι λύσεις τους.

Οι προτάσεις του Συλλόγου είναι οι εξής:

1. Μονοψήφιο Φ.Π.Α.

2. Μείωση του μη μισθολογικού κόστους

3. Ένας φορέας είσπραξης των πνευματικών δικαιωμάτων

4. Αλλαγή νόμου περί 80 Decibel

5. Εξορθολογισμός και επικαιροποίηση των 25 σημείων ελέγχου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις