Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δύο χρόνια χωρίς Καρδιοθωρακοχειρουργική στο ΠΓΝ Πατρών μετά την αποχώρηση Δουγένη κι ο γιατρός χειρουργεί στο… Ιπποκράτειο

Δύο χρόνια χωρίς Καρδιοθωρακοχειρουργική...

Προσπάθειες γίνονται αλλά ακόμα χωρίς αποτέλεσμα

Δύο χρόνια ανενεργή κλείνει σε λίγες ημέρες η Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας στην οποία ουσιαστικά έχει μπει «λουκέτο» από τον Απρίλιο του 2017 οπότε και έφυγε ο μέχρι τότε διευθυντής της Δημήτρης Δουγένης. Παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες που έχουν γίνει για την επαναλειτουργία της αλλά και τις υποσχέσεις των υπευθύνων επί της ουσίας τίποτε δεν άλλαξε.

Πριν λίγο καιρό οι ελπίδες αναπτερώθηκαν όταν προσελήφθη ο καρδιοθωρακοχειρουργός, επιμελητή Α΄ και αναπληρωτή Διευθυντής του Α' Καρδιοχειρουργικού Τμήματος του «Ερρίκος Ντυνάν» Γιάννη Παναγιωτόπουλου. Οι ελπίδες όμως αποδείχθηκαν φρούδες αφού στην περίπτωση του κ. Παναγιωτόπουλου επιβεβαιώθηκε η λαϊκή ρήση… «ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη».

Οι ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό είναι μεγάλες κι έτσι ο γιατρός από την ώρα που ήρθε στο ΠΓΝΠ παρέμενε παροπλισμενός. Έτσι η 6η Υγειονομική Περιφέρεια αποφάσισε να τον αποσπάσει προσωρινά στο Ιπποκράτειο της Αθήνας όπου μπορεί να χειρουργεί κανονικά και να παραμείνει «ζεστός» μέχρι να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν στην Πάτρα και καταστεί δυνατόν να γίνονται και πάλι επεμβάσεις στο ΠΓΝΠ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το απαιτούμενο προσωπικό που στην αρχή θα μπορούσε να συμβάλει στις εγχειρήσεις και στην συνέχεια, σταδιακά να στελεχώσει, την Κλινική έχει εκπαιδευτεί. Όμως δεν μπορεί ακόμα να μετακινηθεί καθώς θα δημιουργούνταν κενό σε άλλους τομείς του Νοσοκομείου. Έτσι απαιτείται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού που θα τοποθετηθεί στις θέσεις που θα αδειάσουν με την μετακίνηση των εκπαιδευμένων νοσηλευτών στην Καρδιοθωρακοχειρουργική.

Η ελπίδα των υπευθύνων είναι ότι το επόμενο διάστημα το προσωπικό αυτό θα έρθει, θα ανανεωθεί παράλληλα και ο εξοπλισμός ώστε, μέσα στον Ιούνιο να μπορέσει σταδιακά να πάρει και πάλι ζωή η Καρδιοθωρακοχειρουργική του ΠΓΝΠ.

Μέχρι τότε οι ασθενείς θα μεταφέρονται εσπευσμένα σε Αθήνα και Ιωάννινα με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία τους…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις