ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι ορειβάτες του "Ωλενού" έκοψαν την πίτα τους -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Οι ορειβάτες του "Ωλενού" έκοψαν την πίτα τους -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Έκαναν και ανάβαση στον Ερύμανθο

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ορειβατών Πάτρας "Ωλενός", που ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται στην Αχαική πρωτεύουσα από το 2002, έκοψε την περασμένη Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του για το νέο έτος. Φέτος για 1η φορά η κοπή της πίτας δεν έγινε στο βουνό ή σε κάποιο ορεινό χωριό της Αχαΐας όπως συνηθιζόταν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά στα νέα του γραφεία, στη διασταύρωση των οδών Παντοκράτορος και Μπουκαούρη.

Σε έναν όμορφο χώρο, αρκετά μεγάλο, φιλόξενο  και πρακτικό, ο οποίος από εδώ και πέρα θα αποτελέσει το νέο στέκι του συλλόγου. Ο χώρος είναι κατάλληλος να φιλοξενήσει πλήθος εκδηλώσεων, σχετικών με την ορειβασία, την αναρρίχηση  και τα αθλήματα βουνού, η υλοποίηση των οποίων είναι στα άμεσα πλάνα των μελών του συλλόγου. Η κοπή της πίτας λοιπόν συνδυάστηκε με τα εγκαίνια των νέων γραφείων και όπως ήταν αναμενόμενο συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, μελών και φίλων του συλλόγου.

Ακολούθησε μπουφές με μεζεδάκια, γλυκά και ποτά, κουβέντα, ανταλλαγή ευχών και σχέδια για μελλοντικές δράσεις. Προβλήθηκαν βίντεο ορειβατικού ενδιαφέροντος, από δράσεις προηγούμενων ετών τα οποία βιντεοσκόπησε και επεξεργάστηκε ο Κώστας Γαριός, μέλος του ΣΕΟ Πάτρας "Ωλενός".

Κι επειδή κοπή πίτας και εγκαίνια χωρίς βουνό δε γίνεται, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 ακολούθησε η καθιερωμένη ανάβαση... που αλλού...  στον όμορφο και χιονισμένο Ερύμανθο, το βουνό που τόσο πολύ αγαπούν τα μέλη του ΣΕΟ Πάτρας, ώστε να έχουν δώσει στο σωματείο τους το όνομα της ψηλότερης κορυφής του, "Ωλενός".

Η ανάβαση έγινε στην κορυφή Σκουτέλι του Ερυμάνθου, που έχει υψόμετρο 1756 μέτρα και βρίσκεται κοντά στην Άνω Βλασία. Συμμετείχαν 24 ορειβάτες, μέλη του συλλόγου, από τους οποίους οι 8 ολοκλήρωσαν την ανάβαση φτάνοντας στην κορυφή. Το χιόνι ήταν πολύ και οι εικόνες μαγικές. Και βέβαια, για να μην ξεχνιούνται οι παλιές συνήθειες κόπηκε και δεύτερη Πρωτοχρονιάτικη πίτα, αυτή τη φορά στο βουνό... στο φυσικό χώρο των μελών του ΣΕΟ Πάτρας "Ωλενός".

Σχόλια

Ειδήσεις