Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεγάλη καταστροφή στην Ηλεία! Τόνοι πορτοκάλια επιπλέουν στα...χωράφια - Εκκενώθηκαν σπίτια στην Ανδρίτσαινα - ΦΩΤΟ

Μεγάλη καταστροφή στην Ηλεία! Τόνοι πορτ...

Μετά απο κατολίσθηση στους Μύλους Φαναρίου η εκκένωση

Μεγάλη είναι η καταστροφή  σε πορτοκαλεώνες στην Ηλεία μετά την τελευταία κακοκαιρία. Τραγική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι πορτοκαλεώνες στον κάμπο του Αλφειού σε Μακρίσια και Καλυβάκια.

Τόνοι πορτοκαλιού που δεν πρόλαβαν οι παραγωγοί να μαζέψουν επιπλέουν στα πλημμυρισμένα κτήματα της περιοχής.

Μάλιστα στις περιπτώσεις που υπάρχει ροή του νερού πίσω από τα αναχώματα όπως στις θέσεις “Ποτόκια” και “Αγκώνα” τα πορτοκάλια παρασύρονται σε μεγάλη απόσταση και “στριμώχνονται” σε καλαμιώνες.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του ilialive.gr είναι ενδεικτικές της κατάστασης…

Οι παραγωγοί πέρα από την παραγωγή που χάθηκε εκφράζουν φόβους και για το φυτικό κεφάλαιο που παραμένει εδώ και εβδομάδες κάτω από το νερό και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και τις ημέρες που έρχονται καθώς ακολουθεί νέα κακοκαιρία με βροχές από την Δευτέρα.

Παράπονα υπάρχουν και για κάποια σημεία του ποταμού που έχουν μείνει χωρίς προστασία από αντιπλημμυρικό έργο.

Συνολικά ζητείται παρέμβαση που θα δώσει πραγματικές λύσεις στα προβλήματα, είτε με καθαρισμό στην ενεργή κοίτη του ποταμού, είτε με ενίσχυση των αναχωμάτων.

Να σημειώσουμε πως τμήμα του δρόμου που οδηγεί από τα Μακρίσια προς τα Καλυβάκια έχει καλυφθεί από τα νερά του ποταμού, λόγω της αντιστροφής που δημιουργείται στο σημείο και τα παρακείμενα χωράφια έχουν νερό στο ίδιο ύψος με τη στάθμη του ποταμού, αναφέρει το ilialive.gr

 

 

Συναγερμός έχει σημάνει στο δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων μετά τη σοβαρή κατολίθηση βράχων που συνέβη το απόγευμα τους Σαββάτου, στον οικισμό Μύλοι Φαναρίου Ανδρίτσαινας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr χθες το απόγευμα, μεγάλοι βράχοι κύλησαν από την πλαγιά και απειλήθηκαν δύο σπίτια.

Άμεσα δόθηκε η εντολή εκκένωσης των δύο σπιτιών, ενώ σε επαγρύπνηση βρίσκεται όλος ο οικισμός για την εξέλιξη του φαινομένου.

Οι κάτοικοι των δύο σπιτιών μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο όπου θα παραμείνουν έως ότου εξεταστεί η κατάσταση στον οικισμό, από γεωλόγους που ήδη έχουν ενημερωθεί και αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις