ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει Τετάρτη & Πέμπτη ο ναός Αγίου Νικολάου

Πάτρα: Πανηγυρίζει Τετάρτη & Πέμπτη ο ναός Αγίου Νικολάου

Θα τελεστεί και Θεία δοξολογία για το Πολεμικό Ναυτικό

Με την έξοδο της εικόνας του Αγίου Νικολάου & ικετευτική δέηση στις 11 το πρωί της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου 2018 θα ξεκινήσει ο διήμερος εορτασμός στην ενορία του Αγίου Νικολάου Πατρών πλάι στις γνωστές σκάλες που οδηγούν στην άνω πόλη.

Στη συνέχεια στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, παραμονή της εορτής του δημοφιλούς αγίου και προστάτη των ναυτικών, θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας όπου θα ιερουργήσει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο αρχιμανδρίτης και ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών π. Γερβάσιος Παρακεντές.

Στις 22.00 θα ξεκινήσει ιερά αγρυπνία όπου θα λειτουργήσει ο αρχιμανδρίτης π. Ζαχαρίας Σπυρόπουλος και ανήμερα το πρωί της Πέμπτης 6/12 στην πανηγυρική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος και στις 11 το πρωί θα τελεστεί η Θεία Δοξολογία για τις αρχές του τόπου και το Πολεμικό Ναυτικό που γιορτάζει και τιμά με ξεχωριστό τρόπο τη μέρα αυτή.

Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί με τον εσπερινό στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης. Θα υπάρχει και τεμάχιο του λειψάνου του Αγίου Νικολάου προς προσκύνηση.

*Μεγάλος θα είναι και ο εορτασμός στην ιερά κοινοβιακή μονή του Αγίου Νικολάου Μπάλα Πατρών (παλαιομονάστηρο) όπου την Τετάρτη 5/12 το απόγευμα θα ιερουργήσει ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος και το πρωί της Πέμπτης ο αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος Κωστόπουλος.

Σχόλια

Ειδήσεις