Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Βαγγέλης Γερμανός στο thebest για τη συναυλία με τον Bob Dylan στην Πάτρα, το ροκ και τη μάχη για τη ζωή του

Ο Βαγγέλης Γερμανός στο thebest για τη σ...

Για μία μοναδική εμφάνιση απόψε στο Royal

Μία πόλη από την οποία έχει πολλές όμορφες αναμνήσεις είναι η Πάτρα για τον Βαγγέλη Γερμανό. Ο ροκ τροβαδούρος με την αντισυμβατική ματιά, παρέα με την κιθάρα του - την συμφωνική ορχήστρα του εαυτού του όπως την αποκαλεί - έρχεται να μας χαρίσει μια μοναδική - ακουστική - εμπειρία...

Κηπουρός, Κρουαζιέρα, Απόκληρος, Μπανιέρα, Δραπέτης, Γόησσα… και άλλα είναι κάποια από τα τραγούδια που ερμηνεύσει απόψε στο Royal.

Λίγο πριν την επίσκεψή του στην πόλη μίλησε στο thebest.gr για το ροκ, τη μουσική αλλά και τη συναυλία με τον Bob Dylan το 1989, στην Πάτρα!

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

Στην Πάτρα έχετε  ζήσει τουλάχιστον μία σημαντική στιγμή…

Όχι μία… αρκετές. Όταν ήμουν μικρός έκανα διακοπές στην Ναύπακτο, οπότε ερχόμουν στην Πάτρα και έπαιρνα το φέρυ μποτ για να περάσω απέναντι.

 

Ο Dylan φορούσε χειμωνιάτικα ενώ ήταν καλοκαίρι

 

Μετά ερχόμουν και για εκδρομές αλλά και για να παίξω μουσική. Θυμάμαι μία ωραία συναυλία στο Κάστρο, μία συναυλία μέσα σε ένα φέρυ μποτ .

Το 1989 ανοίξατε την συναυλία του Bob Dylan στο «Κουκούλι»… Τι θυμάστε από τότε;

Ήταν μία παράξενη συναυλία, στη μέση του γηπέδου. Θυμάμαι ότι δεν είχε πολύ κόσμο και ο καημένος ο Dylan φορούσε χειμωνιάτικα ενώ ήταν καλοκαίρι.

Ήταν στεναχωρημένος γιατί είχε έρθει μαζί του η κόρη του η οποία ήταν τότε 20 χρονών και είχε βγει μόνη της για βόλτα στην πόλη. Ανησυχούσε για το πού βρισκόταν.

Τι θα ακούσουμε απόψε στο Royal;

Θα ακούστε όλα αυτά που θέλετε να ακούσετε. Το παίξιμο μπροστά στο κοινό έχει μία διαδραστικότητα. Υπάρχει μία επικοινωνία. Αυτό είναι το τραγούδι.

Εσείς, τι επιλέγετε να ακούτε;

Πολλές φορές διαλέγω στη τύχη τι θα ακούσω και μου αρέσουν διάφορα στυλ. Όταν κάτι είναι καλό… είναι καλό. Το τραγούδι δε σταματάει. Είναι σαν ένα δώρο που ο ένας δίνει στον άλλο.

Ξεχωρίζετε κάποιον δημιουργό της νέας γενιάς;

Πολλούς. Ξεχωρίζω για παράδειγμα τον Κώστα Λειβαδά.

 

Τι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια στην μουσική;

Η επιφάνεια, η «βιτρίνα» αλλάζει. Στο βάθος τους τα πράγματα δεν αλλάζουν. Η μουσική εξακολουθεί  να παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, μας παρηγορεί , μας διασκεδάζει, μας ψυχαγωγεί.

Το «ροκ» είναι τρόπος ζωής

 

Έχει αλλάξει η μουσική βιομηχανία και έχει απαξιωθεί το cd. Είμαστε σε μία μεταβατική περίοδο, η μουσική περνάει μέσα από το ίντερνετ

Αυτό που λέμε «ροκ» υπάρχει σήμερα;

Το «ροκ» είναι τρόπος ζωής. Είναι η ελευθερία που νιώθει κανείς σαν άνθρωπος να κάνει αυτό που του αρέσει χωρίς να ενοχλεί τους άλλους . Μπορεί μία εποχή να είναι σε «έξαρση» και μία άλλη σε «βύθιση». Παραμένει όμως.

Τα μηνύματα που είχαμε εμείς στη νιότη μας ήταν σημαντικά. Μιλούσαμε για αξίες. Για την αλληλεγγύη, την ισότητα ανάμεσα στους ανθρώπους. Και πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμα αυτές οι αξίες κάπου. Μπορεί να υπάρχουν βάσανα, δυσκολίες … αλλά παραμένουν.

Παρατηρώ ότι οι αλλαγές προς το καλύτερο γίνονται πάρα πολύ αργά. Είμαι όμως αισιόδοξος και πιστεύω στον άνθρωπο. Πιστεύω ότι θα προχωρήσει και θα διορθωθούν πράγματα. Ο καθένας πρέπει να προσπαθεί για μία αλλαγή.

Το καλοκαίρι περάσατε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας… Τι κρατάτε από αυτή την περιπέτεια;

Ότι η ζωή είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι και ευτυχείς που είμαστε εδώ. Έτσι νιώθω που μπορώ να παίζω και να γράφω μουσική μετά από αυτή την περιπέτεια.

Η ζωή είναι το πολυτιμότερο αγαθό

 

Το θέμα είναι να κοιτάμε πάντα μπροστά και να μην σκεφτόμαστε «γιατί εγώ και όχι ο άλλος;» ή και το αντίστροφο. Η ζωή είναι μια συνεργασία και μία αγάπη με το περιβάλλον σου.

Φοβηθήκατε;

Φυσικά. Ο φόβος βέβαια είναι καλό συναίσθημα. Είναι σαν τον πυρετό που σε προειδοποιεί.

***Αυτή την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 με ώρα έναρξης: 22.00.

Eίσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Κρατήσεις: 2610 310120

Royal Theater

Ακτή Δυμαίων 53, Πάτρα

www.royaltheater.gr


Αυτή την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 με ώρα έναρξης: 22.00.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight