Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ACHAIA TASTE

/

Δεκάδες φορείς και επιχειρήσεις, συμπράττουν για να προωθηθούν τα προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας

Δεκάδες φορείς και επιχειρήσεις, συμπράτ...

Στην εγχώρια και διεθνή αγορά

«Περίπου 90 φορείς και επιχειρήσεις της αγροτοδιατροφικής αλυσίδας, συμπράττουν για να προωθηθούν τα προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας στην εγχώρια και διεθνή αγορά» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Δυτικής Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάτρα. Κάνοντας τον απολογισμό δράσης, του ενός χρόνου λειτουργίας της σύμπραξης, ο αντιπεριφερεριάρχης είπε ότι «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στηρίζεται στο πνεύμα της συλλογικότητας και της συνεργασίας και αποσκοπεί να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη δυνατή δικτύωση στον αγροτοδιατροφικό τομέα».

Παράλληλα, στάθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει με την παρουσία της σύμπραξης σε εκθέσεις, την ολοκλήρωση της σελίδας της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης στο διαδίκτυο και τη λειτουργία συγκροτημένου γραφείου πληροφόρησης.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μιλώντας στη συνέλευση, υπογράμμισε ότι «αποδείξαμε πως δεν μένουμε στα λόγια, προχωρούμε σε πράξεις που αναδεικνύουν τη συνεργασία και τη συλλογικότητα» προσθέτοντας: «Ένας χρόνος δράσης της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης το αποδεικνύει. Βγαίνουμε δυναμικά στο εξωτερικό προωθώντας τα τοπικά μας προϊόντα, γιατί πιστεύουμε πως μπορούμε να γίνουμε πιο ισχυροί ενώνοντας δυνάμεις. Απαντάμε στις προκλήσεις των καιρών με περιφερειακό σχεδιασμό και όλοι μαζί υλοποιούμε τη στρατηγική ανάπτυξης που έχουμε σχεδιάσει. Για να δώσουμε ποιότητα και προοπτική στην τοπική μας οικονομία».

Στη συνέχεια τα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών Λεωνίδας Κωνσταντινίδης και Μάνος Μαρκιανός ενημέρωσαν τα μέλη της σύμπραξης για τις δράσεις που μπορεί να αναπτυχθούν στις αγορές του εξωτερικού, με την προώθηση, αλλά και την προστασία των ελληνικών προϊόντων. Μάλιστα, νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο γραφείο του περιφερειάρχη, παρουσία των δύο στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στη διεθνή αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί ειδική ημερίδα στην οποία θα μετάσχει και το υπουργείο Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να αναδειχθεί η προστιθέμενη αξία των προϊόντων της Δυτικής Ελλάδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life