Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Άντριου Γκάρφιλντ κέρδισε βραβείο Tony για το «Angels in America» και είπε: "Είμαστε όλοι ίσοι"

Ο Άντριου Γκάρφιλντ κέρδισε βραβείο Tony...

Υποδύεται στο θεατρικό έργο, έναν γκέι ήρωα, τον Πράιορ Γουόλτερ που έχει AIDS

Όσκαρ μπορεί να μην έχει κερδίσει ακόμα (έχει προταθεί πάντως το 2016 για τον «Αντιρρησία συνείδησης» του Μελ Γκίμπσον), ωστόσο ο 34χρονος Καλιφορνέζος ηθοποιός Άντριου Γκάρφιλντ που στο ξεκίνημα του το 2007 είχε παίξει πλάι στον Ρόμπερτ Ρέντφορντ στο «Λέοντες αντί αμνών», ανέβηκε στη σκηνή του Radio City Music Hall για να παραλάβει το θεατρικό βραβείο Tony για την ερμηνεία του στο «Angels in America».

Με το βραβείο ανά χείρας ο συμπαθής Άντριου Γκάρφιλντ που υποδύθηκε και τον «Σπάιντερμαν» σε 2 ταινίες, μίλησε για τη διαφορετικότητα και χάρισε το βραβείο του στην LGBTQ κοινότητα, ορίζοντας μάλιστα το νέο σύνθημα κατά των διακρίσεων: «Τούρτα για όλους», όπως αναφέρει η ανάρτηση του flix.gr.

Αυτή ήταν η δεύτερη υποψηφιότητά του Γκάρφιλντ για το επίζηλο θεατρικό βραβείο Tony (η πρώτη ήταν το 2012 για το «Θάνατο του Εμποράκου»), κι όπως γράφτηκε, ο Άντριου Γκάρφιλντ που το φετινό καλοκαίρι θα τον δούμε σε μία νέα ταινία το «Under the silver lake» που παίχθηκε τον Μάιο και στο Φεστιβάλ των Καννών, κέρδισε δικαιωματικά το Tony ανδρικής ερμηνείας σε Θεατρικό έργο για το ρόλο του στο «Angels in America» του Τόνι Κούσνερ. Στο έργο, που το 2003 είχε μεταφέρει στην τηλεόραση ως μίνι - σειρά ο σκηνοθέτης Μάικ Νίκολς, ο Άντριου Γκάρφιλντ υποδύεται έναν γκέι ήρωα, τον Πράιορ Γουόλτερ που πάσχει από AIDS.

Ο Άντριου Γκάρφιλντ είχε αποθεωθεί από τους κριτικούς πολύ πριν πάρει δικαιωματικά το Tony α' ανδρικού ρόλου σε θεατρικό έργο κι έτσι όταν ανέβηκε στη σκηνή του Radio City Music Hall για τον ευχαριστήριο λόγο του, η συγκινησιακή φόρτιση ήταν μεγάλη.

«Σε μια εποχή όπου το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να μην ξεχνάμε είναι η ιερότητα του ανθρώπινου πνεύματος, θεωρώ τεράστιο προνόμιο να υποδύομαι τον Πράιορ Γουόλτερ στο "Angels in America" γιατί αντιπροσωπεύει το πιο αγνό πνεύμα της ανθρωπότητας και ειδικά αυτό της LGBTQ κοινότητας. Είναι ένα πνεύμα που λέει όχι στην καταπίεση. Είναι ένα πνεύμα που λέει όχι στο φασισμό, όχι στην ντροπή, όχι στον αποκλεισμό. Είναι ένα πνεύμα που λέει πως όλοι είμαστε φτιαγμένοι τέλειοι», είπε καταχειροκροτούμενος ο Andrew Garfield.

Συνεχίζοντας, ο Άντριου Γκάρφιλντ αναφέρθηκε με τον πιο αποστομωτικό τρόπο στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που δικαίωσε τον ζαχαροπλάστη που αρνήθηκε να φτιάξει μια τούρτα γάμου για ένα γκέι ζευγάρι με την αιτιολογία ότι αντιτίθεται στα θρησκευτικά του πιστεύω.

«Είμαστε όλοι ίσοι, οπότε ας φτιάξουμε μια τούρτα για όποιον θέλει μια τούρτα. Αφιερώνω αυτό το βραβείο στους αμέτρητους LGBTQ ανθρώπους που έχουν αγωνιστεί και έχουν πεθάνει για να προστατέψουν αυτό το πνεύμα, το μήνυμα για το δικαίωμα στη ζωή και την αγάπη, ακριβώς όπως είναι η φύση μας», είπε χαρακτηριστικά.

Από την τελετή των φετινών Tony Awards στο Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης, δεν έλειψαν και οι πιο…δυναμικές στιγμές όπως όταν ο θρύλος του Χόλυγουντ Ρόμπερτ Ντε Νίρο δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί ακόμη μια φορά λεκτικά στον Αμερικάνο Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας «F... Trump» και βάζοντας δύσκολα στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS που μετέδιδε ζωντανά εκείνη τη στιγμή, την όλη τελετή απονομής των βραβείων.

Ήταν η 72η τελετή των βραβείων Tony και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight