Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΘΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΟΡΑ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ "LA NONA" ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΡΕΦΕΝΕ"

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΘΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓ...

Μαύρη σάτιρα και αλληγορία με την Κατερίνα Λειβαδά στον ομώνυμο ρόλο

Το έργο «La Nona» που είναι μία μαύρη κωμωδία γραμμένη από τον Αργεντίνο συγγραφέα Roberto Cossa  και που έχει παίξει με μεγάλη επιτυχία στο Ελληνικό θέατρο ο Δημήτρης Πιατάς, έχει ανέβει αυτό το διάστημα, στην Πάτρα στη σκηνή του θεάτρου Αγορά στην οδό Καραισκάκη από το πάντα ανήσυχο καλλιτεχνικά και δημιουργικό Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ».

Όσοι παρακολούθησαν τις πρώτες παραστάσεις του έργου από την ομάδα του «Ρεφενέ» στο θέατρο «Αγορά» διασκέδασαν όσο και συγκινήθηκαν.  Δεν ήταν λίγες οι φορές όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, που ακούστηκαν μεγαλόφωνα σχόλια και κρίσεις για τους ρόλους, μεσούσης της παράστασης (!) αφού το κοινό γρήγορα ταυτίστηκε (ή αντιτέθηκε) με ήρωες του έργου και τα παθήματα τους.

Στο τέλος κάθε παράστασης κανείς δεν θέλει να φύγει πριν συζητήσει έστω και για λίγο με τους ηθοποιούς της παράστασης για την υπόθεση του έργου που έχει να κάνει με την ιστορία μιας βουλιμικής γιαγιάς που τρώει ακατάπαυστα, εξαθλιώνοντας οικονομικά και ηθικά μια ολόκληρη οικογένεια. Τη Λα Νόνα υποδύεται η ιδιαίτερα ταλαντούχα ηθοποιός Κατερίνα Λειβαδά.

Η σκηνή του θεάτρου «Αγορά» γεμίζει κάθε βράδυ από θεατές που θέλουν να δουν το νέο θεατρικό βήμα της παρέας των «Ρεφενέδων». Το έργο καθρεφτίζει, αναμφισβήτητα με το δικό του τρόπο, όλα όσα συμβαίνουν και στην οικογένεια πολλών από εμάς τα τελευταία χρόνια.

«Ποιος να καθρεφτιστεί…και τι είδωλο να δει…», αναφέρει ο ίδιος ο Cossa στη κορύφωση της κωμωδίας.  Ο κόσμος γελά  με την αχόρταγη Nona, την αιώνια εξουσία που αλέθει όνειρα και καταβροχθίζει ελπίδες.

Στην Αργεντινή του 1977 όλα αυτά, αλλά και στη Πάτρα του 2018. Κάποια ηλικιωμένη κυρία, από τους θεατές, απευθυνόμενη στον ηθοποιό που έπαιζε τον «πολλά υποσχόμενο καλλιτέχνη Τσίτσο», του είπε επικριτικά: - Εσύ και στη ζωή σου θα πρέπει να είσαι τεμπέλης!

Το έργο συνεχίζεται για 2 ακόμη εβδομάδες έως και την Κυριακή 6 Μαΐου 2018.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ:

ΝΟΝΑ  - Κατερίνα Λειβαδά

ΑΝΥΟΥΛΑ  - Ουρανία Αναστασοπούλου

ΜΑΡΙΑ  -  Ιωάννα Καραθανάση

ΤΣΙΤΣΟ  -  Χρήστος Αβραντινής

ΜΑΡΤΑ - Κων/να Σομαλακίδη

ΦΕΛΙΠΕ - Ζωή Κοκολιού                                                                                                         ΚΑΡΜΕΛΟ Θεόδωρος Σίδερης

ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ Θεόδωρος Στεφανίδης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιάννης Γεωργακάκης

ΜΟΥΣΙΚΗ: Πέπη Γαλανοπούλου

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Ελένη Αγγελοπούλου                          ΣΚΗΝΙΚΟ:  Θεόδωρος Στεφανίδης

ΕΝΤΥΠΑ: Ουρανία Αναστασοπούλου, Πέπη Γαλανοπούλου,  Παναγιώτης Γεωργόπουλος,  Γιάννης Γεωργακάκης.  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Φώτης Παλαιολόγος, Ιωάννης Ανδριόπουλος

ΒΙΝΤΕΟ: SUPER B, Γιώργος Κατσής, Νίκος Βάϊνος.

*Παραστάσεις κάθε Πέμπτη, Παρασκευή Σάββατο (ώρα 21:15) & Κυριακή (20:30) Προπώληση α) στο θέατρο τις ημέρες των παραστάσεων (19:00-21:00)  β) Καθημερινά στα τηλέφωνα 2610-221429 & 6989651091 (10:00-14:30).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture