Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Υποψήφιος για βραβείο 100.000 δολαρίων ο Πατρινός καθηγητής Βιοχημείας Δημήτρης Κουρέτας

Υποψήφιος για βραβείο 100.000 δολαρίων ο...

Πρόκειται για το βραβείο καινοτομίας τροφίμων Arell Food Institute του Καναδά

Υποψήφιος για το βραβείο καινοτομίας τροφίμων Arell Food Institute του Καναδά είναι ο Πατρινός καθηγητής του τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας Δημήτριος Κουρέτας. Οι υποψηφιότητες ήταν πολλές από διάφορες χώρες και τους υποψήφιους πρότειναν Πανεπιστήμια διαφόρων χωρών.

Ο Πατρινός καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας επιστρέφει στην γενέτειρα του για να μας μάθει να "Τρώμε και να ομορφαίνουμε"-Όσα είπε στο thebest.gr

Την υποψηφιότητα του Έλληνα καθηγητού πρότεινε το Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα το εργαστήριο Βιoλογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με την επιστημονική του ομάδα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχουν αναγνωριστεί σε εθνικό και διεθνές επίπεδο

 

Ο Δημήτρης Κουρέτας έχει γεννηθεί στα Προσφυγικά της Πάτρας το 1962. Σπούδασε Φαρμακευτική στην Πάτρα και στη συνέχεια πήρε το διδακτορικό του στη Βιοχημεία από το Χημικό Τμήμα του Α.Π.Θ. Από το 1990-1992 εργάστηκε ως ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Harvard στη Βοστώνη.

Σήμερα είναι Καθηγητής Φυσιολογίας Zωικών Oργανισμών και Τοξικολογίας και διευθυντής του ομώνυμου εργαστηρίου, στο τμήμα Βιοχημείας- Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ζει στη Λάρισα. Ερευνητικά εργάζεται στον τομέα της μελέτης των μηχανισμών αλληλεπιδράσεων διατροφικών στοιχείων με τον οργανισμό σε μοριακό επίπεδο, ειδικά σε περιπτώσεις άσκησης.

 

Πριν ένα χρόνο είε βρεθεί στην Πάτρα με τον Ηλία Μαμαλάκη για παρουσιάσουν το βιβλίο τους για τα οφέλη της ελληνικής κουζίνας

 

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 120 άρθρα σε διεθνή έγκυρα περιοδικά. Ήταν εμπειρογνώμονας στην ΕΕ στην τεχνολογική πλατφόρμα ‘ Foodforlife’ για την περίοδο 2007-2013 και στην περίοδο 2014-2020. Είναι Associate Editor του περιοδικού διατροφικής τοξικολογίας Food and Chemical Toxicology. Είναι επίσης επιστημονικός υπεύθυνος της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Eatwalk που έχει για αντικείμενο τα βιολειτουργικά τρόφιμα. Η δουλειά του στην καινοτομία των τροφίμων έχει βραβευθεί στην Ελλάδα και στην ΕΕ. Το 2013-2014 ήταν αναπληρωτής Πρύτανη στο ΠΘ, και από το 2013 είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Καινοτομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Είναι τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας «Η Καθημερινή» από το 2010.

Με την επιστημονική του ομάδα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχουν πολλές φορές αναγνωριστεί τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο για την επιστημονική τους έρευνα όσο και για την επιχειρηματική της υλοποίηση.

Το ινστιτούτο τροφής Arrell βραβεύει κάθε χρόνο δύο επιστήμονες σε αναγνώριση της παγκόσμιας ερευνητικής συμβολής τους στα πεδία της διατροφικής καινοτομίας και βελτίωσης της υγείας με έντονο κοινωνικό αντίκτυπο. Το βραβείο είναι ύψους 100.000 Καναδικών δολαρίων.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight