ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιορτάζουν τα Καλάβρυτα τον Πολιούχο τους Άγιο Αλέξιο

Γιορτάζουν τα Καλάβρυτα τον Πολιούχο τους Άγιο Αλέξιο

Σήμερα και το Σάββατο 17/3/2018

Τον Πολιούχο τους Άγιο Αλέξιο, τον άνθρωπο του Θεού ετοιμάζονται να εορτάσουν τα ιστορικά Καλάβρυτα το προσεχές Σάββατο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της θρησκευτικής εορτής που ανακοινώθηκε, την παραμονή της εορτής την Παρασκευή 16/3 μετά τις 7 το βράδυ θα τελεστεί ιερά αγρυπνία στην ιστορική ιερά μονή της Αγίας Λαύρας και το Σάββατο 17/3 το πρωί θα τελεστεί η ιερά ακολουθία του όρθρου στον καθεδρικό ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πλατεία των Καλαβρύτων.

Στις 8 το πρωί του Σαββάτου θα λάβει χώρα η Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και της σεπτής εικόνας του Αγίου Αλεξίου από την Αγία Λαύρα, έμπροσθεν του νοσοκομείου της πόλης και θα ακολουθήσει η τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και Αγιασμού στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων.

Στις 10.45 π.μ. θα γίνει η εκκίνηση της πομπής, με επικεφαλής τον Κλήρο και τις αρχές της πόλης, και η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της σεπτής εικόνας του Αγίου Αλεξίου στους δρόμους: 25ης Μαρτίου – Κομμένου – Αγίου Αλεξίου – Δημάρχου Πάνου Πόλκα – Καλλιμάνη – Λοχ. Καποτά – 25ης Μαρτίου.

Στις 11.15 π.μ.: Αναχώρηση της πομπής για την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας.

*Στην Πάτρα πανηγυρίζει ο ιερός ναός του Αγίου Αλεξίου στην οδό Έλληνος Στρατιώτου πλησίον της Αγ. Σοφίας όπου την Παρασκευή 16/3 το απόγευμα στον εσπερινό και στην ακολουθία των τέταρτων Χαιρετισμών στην Παναγία θα παραστεί και θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος ενώ το πρωί του Σαββάτου στην Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Σχόλια

Ειδήσεις