Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η ιστορία της τοπικής εκκλησίας και το νέο πόνημα του Γιώργου Ανδρουτσόπουλου

Η ιστορία της τοπικής εκκλησίας και το ν...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Οψεις Ενοριακής Διοικητικής οργανώσεως στην Ἐκκλησία των Πατρων κατά τον 19ο και τον 20ό αιώνα (1830-1930), με βάση ανέκδοτες αρχειακές πηγές

Εντυπωσιακό ως προς την έρευνα, και χρήσιμο για κάθε έναν, είναι το νέο βιβλίο για την τοπική εκκλησία, που έγραψε ο Γιώργος Ανδρουτσόπουλος, δικηγόρος και Λέκτορας Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών (εκδόσεις «Πελοπόννησος»).

Εχει τίτλο «Οψεις Ενοριακής Διοικητικής οργανώσεως στην Ἐκκλησία των Πατρων κατά τον 19ο και τον 20ό αιώνα (1830-1930), με βάση ανέκδοτες αρχειακές πηγές».

Εντυπωσιακή και κοπιώδης η έρευνα του λόγιου συγγραφέα, η οποία φωτίζει άγνωστες πτυχές της τοπικής εκκλησίας αλλά και της ιστορίας της πόλεως των Πατρών, σε χρόνια δύσκολα.

 

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην ιστορία των ναών της Ευαγγελίστριας, του Αγίου Ανδρέα, του Αγίου Δημητρίου, της Αγίας Αικατερίνης, του Αγίου Νικολάου Βλατερού και της Παντάνασσας.

Το βιβλίο έχει ήδη συγκεντρώσει κολακευτικά λόγια από όσους το έχουν μελετήσει.

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Ανδρουτσόπουλου «Όψεις ενοριακής διοικητικής οργανώσεως στην εκκλησία των Πατρών»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture