Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Θεατρική Έκφραση Αιγίου: «Η ορχήστρα της συμφοράς» του Καρλ Βάλεντιν!

Θεατρική Έκφραση Αιγίου: «Η ορχήστρα της...

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου

Η Θεατρική Έκφραση Αιγίου (Θ.Ε.Α) πραγματοποιεί την πρεμιέρα του έργου «Η ορχήστρα της συμφοράς» του Κάρλ Βάλεντιν την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010 στις 9:15 μ.μ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αιγίου (Παλαιό Νοσοκομείο). Πρόκειται για μια σειρά μονοπράκτων του βαυαρού συγγραφέα σε μετάφραση-διασκευή- σκηνοθεσία Γιάννη Σταματίου.

Η Θ.Ε.Α μιλά με απλότητα για την πραγματικότητα και για την τέχνη, έννοιες που ο Βάλεντιν κατέχει καλά. Με το ύφος παιδιού ο συγγραφέας ρωτά και απαντά, κρίνει και αποφασίζει αυτό που του αρέσει κάνοντας τον άλλο να νιώθει τουλάχιστον ανόητος μα και τόσο σοφός συνάμα!!!

Στα μονόπρακτα (δεμένα σε ενιαία παράσταση) τούτου του έργου ο Valentin παρουσιάζει μουσικούς ορχήστρας που μισούν το αφεντικό τους και αποκαλύπτουν τη γελοιότητά του, τεχνικούς σκηνής που επιχειρούν να οργανώσουν τα ανοργάνωτα, ζευγάρια μικροαστικά που επιθυμούν την ανατροπή και εν τέλει δημιουργούν απίστευτο χάος στην καθημερινότητα τους, μάγους που ενώ είναι «ξένοι» αποκαλύπτονται ως οι πλέον γνωστοί σε όλους μας, ατάλαντες πρωταγωνίστριες που πασχίζουν να γίνουν μεγάλα αστέρια μέσα σε περιβάλλον που δεν ενδείκνυται, πρωταθλητές νηστείας σε μια εποχή που μάλλον ενδείκνυται, πτηνεμπόρους που άλλα πουλούν και άλλα διαθέτουν, βουκόλους που προστατεύουν την πραμάτεια τους από τους επιτήδειους, ακροβάτες-ποδηλάτες που κατορθώνουν τα ακατόρθωτα μέσα στην ομίχλη και το σκοτάδι!!

Οι ήρωες του Βάλεντιν πραγματεύονται τα περίπλοκα με μια σκέψη που φαντάζει απλοϊκή, μα στο βάθος της κρύβει μέσα από ατέλειωτες παρεξηγήσεις όλη την καθαρότητα και την αλήθεια της ζωής.

Αυτήν ακριβώς την αληθινή «αστειότητα» η Θ.Ε.Α είναι έτοιμη να καταθέσει στην Αιγιάλεια από τις 17 μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου 2010 στις 9:15μ.μ στο Πολιτιστικό κέντρο Δήμου Αιγίου (Παλαιό Νοσοκομείο).

Συντελεστές Παράστασης:

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σταματίου

Μετάφραση-διασκευή: Γιάννης Σταματίου

Επιμέλεια μουσικής: Γιάννης Σταματίου

Σκηνικά: Ανδρέας Κοντόπουλος

Επιμέλεια κοστουμιών - καπέλα: Ιωάννα Μπαλή

Ήχος- φως- Χειρισμός: Αθηνά Θεοδοσίου-Ιωάννα Μπαλή –Δημήτρης Παπασωτηρίου-Κώστας Σακελλαρόπουλος-Χρύσα Χρυσανθακοπούλου

Τους ρόλους ερμηνέυουν: Αγγέλικα Αλεξανδροπούλου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Διαμαντής Γαβριηλίδης, Μαριάννα Κωστάκη, Βασιλική Σερεντέλλου, Ανδρέας Κοντόπουλος, Παναγιώτης Παπαγεωργίου, Μιχάλης Γεωργίου, Βασιλική Παναγοπούλου, Γιάννης Βλάχος , Βαρβάρα Σεφέρη, Πόπη Μανεσιώτη, Γιώτα Στιβαχτοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture