Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ένας κρυμμένος παράδεισος στα ορεινά της Αιγείρας - Το thebest.gr μας ξεναγεί σε ένα απίστευτο θεματικό πάρκο δίπλα μας

Ένας κρυμμένος παράδεισος στα ορεινά της...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Μία επίσκεψη στο Area Synest που συναντιούνται φύση και... τέχνη

Ένα μοναδικό θεματικό πάρκο κερδίζει τις εντυπώσεις στο Συνεβρό Αιγείρας Αχαΐας. Πρόκειται για το Area Synest που θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς ως τον απόλυτο χώρο πολιτισμού αλλά και αναψυχής.

Ο χώρος καλωσόρισε τους πρώτους του επισκέπτες το χειμώνα του 2016 και είναι ιδανικός για ξέγνοιαστες στιγμές χαλάρωσης στην φύση, μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο.

Οικογένειες, φίλοι, σχολεία, σύλλογοι, πεζοπόροι αλλά και ορειβάτες επιλέγουν το μέρος στο οποίο η φύση και η τέχνη συναντιούνται, συνυπάρχουν και χαρίζουν μια εμπειρία ζωής. Πέτρα, ξύλο, χώμα και νερό, υλικά που ταξιδεύουν τις ψυχές στην ηρεμία, τις οδηγούν στην αναγέννηση και τις βοηθούν να ανασυγκροτηθούν.

«Ξενώνες ιπποτικοί, πύργοι παραμυθένιοι, κήποι ολοζώντανοι και το μάτι χάνεται στο πράσινο, το γαλάζιο ακόμα και στο μπλε της θάλασσας που κοιτά από μακριά και ζηλεύει τις εμπειρίες που χαρίζει το Area Synest».

Το όνομα του πάρκου

Ο χώρος αποτελεί το αποτέλεσμα της έμπνευσης και της δημιουργικότητας του interior designer Μαρτίκ Μανικιάν και των συνεργατών του. Αρχή όλων η αγάπη του δημιουργού για τα πουλιά. Σε αυτή οφείλετε και ένα μέρος της ονομασίας του θεματικού πάρκου. Σημαντική είναι η τοποθεσία (Area) που είναι το Συνεβρό (Syn...) και σήμα κατατεθέν η φωλιά (nest).

Η φωλιά στο γεροπλάτανο που υπάρχει στο πάρκο  σε ανθρώπινες διαστάσεις είναι τόπος όπου οι επισκέπτες χαλαρώνουν έχοντας την δυνατότητα να αισθανθούν  τη θαλπωρή και την ασφάλεια που προσφέρει η φωλιά στο κάθε πουλί.

Τι συναντάμε μπαίνοντας στο πάρκο

Τρεχούμενα νερά που καταλήγουν στη λίμνη με τα χρυσόψαρα, τα νούφαρα και τις υπέροχες γαλάζιες λιβελούλες είναι το πρώτο που βλέπει κανείς στην είσοδο. Για να μπει ο επισκέπτης στο θεματικό πάρκο διασχίζει τη γέφυρα πάνω από τη λίμνη. Από εκείνη τη στιγμή έρχεται σε επαφή με αρώματα από λουλούδια και αρωματικά φυτά από όλο τον κόσμο.

Στη συνέχεια ο  γεροπλάτανος με τη φωλιά και το θερμοκήπιο το οποίο κατά εποχές φιλοξενεί διάφορα θέματα, πολλά είδη δέντρων και αρκετοί λαχανόκηποι.

 

Το  λαογραφικό μουσείο που φιλοξενεί τον αναπαλαιωμένο καφενέ του χωριού, τα επαγγέλματα που χάθηκαν στον χρόνο καθώς και την ζωή των κατοίκων του χωριού, μέσα από την καθημερινότητά τους.

 

Το καφενείο

Το καφενείο

Το καφενείο

O χώρος της υποδοχής και χαλάρωσης που ακολουθεί θα σας γλυκάνει με τα κεράσματα από τους οικοδεσπότες, ενώ εκεί είναι ένα καλό σημείο για να σχεδιάσετε τη διαδρομή για το υπόλοιπο ταξίδι της περιήγησης σας.

Εκεί θα δείτε το χειμερινό εστιατόριο με τα μεγάλα τζάκια και τη θέα προς τη θάλασσα. Βγαίνοντας από το χώρο υποδοχής κατηφορίζοντας το δρομάκι στο δεξί μας χέρι συναντούμε το χώρο με τα καλούδια.

Στο αριστερό μας χέρι συναντάμε το καλοκαιρινό εστιατόριο ή χώρο σεμιναρίων για τους χειμερινούς μήνες που προσφέρει γεύσεις Ελληνικής και Αρμένικης κουζίνας.

Παίρνοντας το δρόμο για την υπόλοιπη βόλτα μας αντικρίζουμε την εκκλησία της Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού, σε Αρμένικη αρχιτεκτονική του Area Synest.

Παρακάτω μπορούμε να επισκεφτούμε το ιδιαίτερο κοτοχωριό, τον περιστερώνα με τις σπάνιες ράτσες περιστεριών και το κουνελοχωριό μαζί με τα παγώνια. Προχωρώντας τη διαδρομή υπάρχει ένα ξέφωτο κατάλληλα διαμορφωμένο για να θαυμάσουμε τη ροή του ποταμού Κριού πριν κατέβουμε το μονοπάτι για να τον δούμε από κοντά.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε υφαίνοντας στους υπαίθριους αργαλειούς στα δέντρα και στην τοξοβολία. Θα χαλαρώσουμε στις επίγειες φωλιές, θα θαυμάσουμε τον γάιδαρο, τον ονομαστό Μένιο, την λίμνη με τις πάπιες.

Ο Μενιος είναι ένας καλόψυχος γάιδαρος. Ρωμαλέος, όμορφος και ευγενικός. Κουβαλά αγόγκηστα τα πιο βαριά φορτία. Είναι όμως και περήφανος και φιλόξενος. Γι’ αυτό όταν έχει επισκέπτες στο χώρο του, στο σπίτι του με χαρά τους υποδέχεται και τους ξεναγεί.

Τα σεμινάρια

Το θεματικό πάρκο Area Synest εκτός των επισκέψεων κατά καιρούς διοργανώνει σεμινάρια ποικίλης θεματολογίας (ζωγραφικής, γευσιγνωσίας, οινολογίας-οινογνωσίας, art de la table).

Σεμινάριο διακόσμησης από τον Μαρτίκ Μανικιάν...

Στον χώρο μπορεί να ζήσει κανείς μουσικές βραδιές σε ονειρεμένους χώρους αλλά αφιερώματα στη λαογραφία και τη παράδοση και ημέρες πικ –νικ.

Κάθε εποχή αλλάζει τη διακόσμηση του με αποτέλεσμα κάθε επίσκεψη να είναι σαν την πρώτη.

ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΑΡΚΟ AREA SYNEST ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΑΙΓΕΙΡΑ- ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΕΧΕΙ ΣΤΟΛΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

 

Η διαμονή

Το Area Synest δίνει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να περάσουν κάποιες μέρες στο πάρκο έχοντας στη διάθεση τους"σαλόνια με θέα στη πιο όμορφη πλευρά της ζωής,  κουζίνες που ξυπνούν τη δημιουργικότητα και την προσφορά, κρεβατοκάμαρες που ανοίγουν παραδεισένιες πόρτες με την ξεκούραση και την ηρεμία να απλώνονται σαν ελαφρύ πέπλο, αυλές που περπατούν την ανεμελιά ξυπνώντας κύτταρα ευεξίας και συνεχίζουν ένα ταξίδι το οποίο μόλις άρχισε…".

Πληροφορίες για να γνωρίσετε το θεματικό πάρκο Συνεβρού Area Synest μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα του www.areasynest.gr , να ακολουθήσετε τους λογαριασμούς Area Synest και Θεματικό πάρκο Συνεβρού στο faceboook καθώς και το λογαριασμό thematiko_parko_synevrou στο instagram. Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε και στο 6980085090 και στο [email protected].

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά