Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ξεσήκωσε τους Πατρινούς ο ρεμπέτης Αγάθωνας - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ξεσήκωσε τους Πατρινούς ο ρεμπέτη...

Το βράδυ της Κυριακής, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ

Μια ρεμπέτικη βραδιά χάρισε στους Πατρινούς ο ρεμπέτης Αγάθωνας στην ανοιχτή συναυλία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουλίου, στην πλατεία Αγίου Νικολάου Λεύκας, στο πλαίσιο της ενότητας «Φεστιβάλ στις Γειτονιές» που ..."συνιστά την καινοτομία για το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2017", όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

"Στη Λεύκα, ο Αγάθωνας μαζί με μια εξαίρετη ομάδα μουσικών την Λευκή Αναστασιάδου – Φωνή, τον Αλέξανδρο Τσολάκη – Μπουζούκι, τον Ηλία Κρομμύδα – Ακορντεόν, τον Γιώργο Νεραντζάκης – Κιθάρα, παρουσίασαν τραγούδια – σταθμούς της ρεμπέτικης δισκογραφίας των Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου και άλλων  ερμηνεύοντας ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα, βασισμένο στα ρεμπέτικα που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε.

Πλήθος κόσμου διασκέδασε και απόλαυσε τον κορυφαίο ρεμπέτη που ξέρει καλά να υπερασπίζεται ένα είδος αυθεντικής μουσικής με τραγούδια για κάθε έκφανση της ζωής. Παράλληλα καταδείχθηκε πως το μεγαλείο του λαϊκού εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για τον απλό κόσμο και πως η προσπάθεια της μεταφοράς του Φεστιβάλ στις γειτονιές ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη καθώς η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη.

Προηγήθηκαν, το Σάββατο, χορευτικά, εκθέσεις και προβολές από τους Εκπολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής που παρουσίασαν τη δράση τους, στην πλατεία της Λεύκας, καθώς το Φεστιβάλ στις Γειτονιές, αυτήν την εβδομάδα  είναι  αφιερωμένο στο Νότιο Διαμέρισμα".

 

"Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται σήμερα στο θεατράκι των Ιτεών, όπου στις 9 το βράδυ,θα δοθεί η θεατρική παράσταση «Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης» σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου, από το «Άρμα Θέσπιδος» του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Ο σπουδαίος Γάλλος κωμωδιογράφος στήνει μία σατανική ίντριγκα γύρω από δύο ζευγάρια που ερωτεύονται αγνοώντας το ένα την πραγματική ταυτότητα του άλλου.Πρόκειται για ένα παιχνίδι μεταμφιέσεων με συνεχείς ανατροπές και απρόσμενες καταστάσεις, με ευτυχές τέλος.

Ταυτότητα της παράστασης:
Συγγραφέας: Μαριβώ
Μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης
Σκηνοθεσία-Διασκευή: Χρήστος Στρέπκος
Σκηνικά-κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου
Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος

Παίζουν: Γιάννης Τσάκωνας, Βασίλης Κόκκαλης, Ελένη Καλαντζοπούλου, Κατερίνα Κολλυροπούλου".

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture