Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:Ενθουσίασε και συγκίνησε ο Γιάννης Μαρκόπουλος στο Αρχαίο Ωδείο - Όλα όσα είδε και άκουσε το thebest.gr - ΦΩΤΟ

Πάτρα:Ενθουσίασε και συγκίνησε ο Γιάννης...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Αν και o χώρος δε γέμισε ασφυκτικά

Μια ξεχωριστή βραδιά έζησαν χθες όσοι Πατρινοί βρέθηκαν στο Αρχαίο Ωδείο και στην συναυλία με τα τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας. Αν και δε μπορούμε να πούμε ότι  το Ωδείο γέμισε ασφυκτικα, όπως θα περιμενε κανείς, στον επικράτησε ενθουσιασμός αλλά και συγκίνηση.

Ξεκίνησε το Φεστιβάλ αλλά χωρίς εισιτήρια! Στην αναμονή όσοι αναζητούν εισιτήρια για τον Μαρκόπουλο (που αναβλήθηκε), αλλά και για το τριήμερο τζαζ

Μάλιστα υπήρξαν κάποιοι που φώναξαν "Απόψε θα γεμίσουμε μπαταρίες" και... "Αθάνατος".

Ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης καλωσόρισε το κοινό  αναφέροντας ότι η μουσική είναι συνδεδεμένη με τους αγώνες και τις αγωνίες του λαού και το κάλεσε στην κινητοποίηση που ετοιμάζει ο Δήμος στις 25 Ιουνίου, στην γέφυρα Ρίου- Ανριρρίου. Να σημειώσουμε ότι στην είσοδο του χώρου μοίραζαν , αντί για το πρόγραμμα του φεστιβάλ, φυλλάδιο – κάλεσμα στην  κινητοποίηση.

«Αυτή η βραδιά θα μας δώσει ψυχική δύναμη. Σήμερα τραγουδάμε, αύριο αγωνιζόμαστε και μετά απολαμβάνουμε αυτά που  μας αξίζουν» ανέφερε ο Δήμαρχος.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος ανέβηκε στη σκηνή στις 21:40, εισπράττοντας το πιο θερμό χειροκρότημα, ευχαρίστησε την πόλη που τον δέχτηκε και τόνισε ότι η «μοναδική εντολή που έχουμε είναι να αγαπηθούμε.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας παρουσίασε αποσπάσματα της πρόσφατης μουσική του δημιουργίας από το έργο «Εντεύθεν» και τον κύκλο τραγουδιών «Κρητικός Ορίζοντας». Στη συνέχεια αγαπημένες  συνθέσεις από τα διάσημα Μουσικά του έργα «Χρονικό», «Ιθαγένεια», «Θητεία», «Ήλιος ο Πρώτος», «Μετανάστες», «Ανεξάρτητα», «Σεργιάνι στον κόσμο», «Τα Τραγούδια του νέου πατέρα».

Το δεύτερο μέρος της συναυλίας ακούστηκαν διαχρονικά τραγούδια όπως "Τα λόγια και τα χρόνια", "Παραπονεμένα λόγια", "Φάμπρικα", "Οι Οχτροί" κ.α.

Στο ύψος των περιστάσεων στάθηκαν οι εκπρόσωποι  του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού. Δήμος Αναστασιάδης, Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, Δάφνη Ζουρνατζή, Μαρία Λυμπεράκου και ο ιστορικός ερμηνευτής των έργων του συνθέτη Λάκης Χαλκιάς,

Τους ερμηνευτές συνόδευσαν το φωνητικό σύνολο LibroCoro σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή, η Ορχήστρα Παλίντονοςαρμονία, ενώ η Πολυφωνική Χορωδία της Πάτρας απέδωσε το "Μητέρα μεγαλόψυχη" σε διδασκαλία του Σταύρου Σολωμού, από την λαϊκή λειτουργία του συνθέτη "Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι". Για την Χορωδία ο Γιάννης Μαρκόπουλος μίλησε με τα θερμότερα λόγια.

Η συναυλία έκλεισε με τον Γιάννη Μαρκόπουλο να τραγουδά «ζαβαρακατρανέμια».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture